Mam prośbę o pomoc w dokonaniu wyboru. Obecnie posiadam 5d mkI i muszę dokupić 2 puszkę z powodu ciągłego żąglowania stałkami i stresem spowodowanym brakiem drugiego body podczas zdjeć. Przeznaczenie body to fotografia ślubna. Zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem będzie kupno od razu 5d MKII którego cena na początku będzie zaporowa czy kupno 50d a w przyszłym roku wymiana 5d mkI bądź 50d w zależności na czym będzie mi się lepiej pracowało na nową piątkę w rozsądniejszych pieniądzach. Z sampli widocznych w necie 50d ma ciekawe iso 1600 i 3200 i z tego co piszą lepszy AF niż nowe 5d. Posiadam w miare jasne szkła 16-35/2.8 IIL, 35/1.4, 85/1.8 i 70-200/2.8 IS L i do tej pory wyrabiałem się przy iso 1600 na 5d. Ze zdjęć wynika ze 50d na iso 1600 mniej szumi. Wiele osób uważa że najlepiej pracować na takich samych korpusach. Myślę że mając możliwośc podpinania moich szkieł na FF i crop 1.6 będę miał większy komfort ogniskowych i mniejszą potrzebę kupna 135L którego teraz na FF mi brakuje. Będę wdzięczny zapomoc.

pozdrawiam