Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Pracuje na ff i x1.3, to już jest ogromna możliwość kreacji. Bierz pod uwagę, że puszki nie będą się różniły tylko wielkością sensora. Nie miałem nigdy 50D, ale podobno to szybsza i pewniejsza puszka niż 5D (powielam opinie z forum, mogę się nie mieć racji). Na pewno lepiej się sprawdzi w dynamicznych ujęciach, 5D będzie bardziej do portretów.
I nie bój się różnych puch, szybko zaczniesz kombinować jakim zestawem uzyskać efekt, nie tylko jakim szkłem. Możliwości znacznie Ci się powiększą.

Kolejnym krokiem będzie zakup średniego formatu i przekonanie żony, że z 15kg torbą foto bardzo jej do twarzy

Twoja opinia utwierdza mnie w słuszności mjego wyboru że na obecną chwilę więcej możliwości da mi dokupienie 50d. Odkryję wiele nowych kombinacji zastosowania moich obiektywów. Dodatkowo widząc testowe zdjęcia bardzo podoba mi się jakość jaką generuje matryca z 50d szczególnie jeżeli chodzi o poziom szumów. Odnośnie czego mi obecnie najbardziej brakuje to potwierdzam, że brakuje mi zbliżeń i tutaj crop 1.6 z puszki z dobrym AF ze stałką 85 i 135 będzie idealnym zastosowaniem. Ostatnio pracowałem na zdjęciach znajomego z 40d i zdjęcia z tego body ślubne z tego body naprawdę mi się podobały. Canon 50d z tego co widzę daje lepszą matrycę, niższe szumy i lepszy AF. Za pół roku ceny 5d II się urealnią i podejmę decyzję czy nowa piątka zastąpi starą czy 50d.