Test do bani! Pewnie dekielek byl felerny (niestandaryzowany) i nie trzyma parametrow.Zamieszczone przez greg801
![]()
Test do bani! Pewnie dekielek byl felerny (niestandaryzowany) i nie trzyma parametrow.Zamieszczone przez greg801
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Pszczola@ niby skad wiesz ze test do bani hehehe wiem ze zartujesz lol
Miałem podobnie, choć dekielka nie fotografowałem:Zamieszczone przez greg801
http://canon-board.info/showthread.p...0234#post50234
a dlaczego się same naprawiają, to nie wiem, byle to i w przyszłości działało![]()
Skraca czas naświetlania z wielu godzin do kilku, kilkunastu minut.Zamieszczone przez Vitez
W astrofotografii czasy rzędu 15 sekund służą wyłącznie do sprawdzenia poprawności ostrzenia czy potwierdzenia właściwego kadru.
15 sek to naprawdę śmiesznie mało.
W 300d różnica między ISO800 a 1600 jest już przy tym drugim dyskfalifikująca ze względu na szumy.
Nie jest nieruchomy nawet pozornie (widziałeś wschód lub zachód Słońca?:grin: )Zamieszczone przez McKane
Aby zniwelować "zapierdzielanie" używa się montaży z prowadzeniem.
Wykonują jeden obrót na dobę.
Ja to wiemZamieszczone przez Darek_b
Patrzac po ksiezycu czy sloncu to widac idealnie. Ja jednak pisalem bardziej o gwiazdach (wiem wiem slonce to tez gwiazda) ktore dla laika stoja w miejscu
![]()
A gwiazdy nie zachodzą ?Zamieszczone przez McKane
Przecież to jest wywołane obrotem Ziemi.
Ale to już daleki OT .Sorry.![]()