Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon EOS 1D z komisu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Canon EOS 1D z komisu

Witam.Znalazłem w komisie "InterFoto" z W-wy aparat na który poluje od dłuzszego czasu czyli Canon 1D w cenie 1800PLN. Niestety jest jeden mankament bo zaznaczone jest,że aparat ten jest bez ładowarki.I teraz moje pytanie do ekspertów.Czy taką ładowarke można bez problemu dokupić,ewentualnie czy bedzie pasować z jakiejś innej "jedynki".A może lepiej dać sobie spokój i szukać dalej?
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Można użyć ładowarki samochodowej (12V) tylko trzeba uważać żeby nie przegrzać akumulatora. Styki +/- do nagrzania.

Tu masz jeszcze inne opcje: http://canon-board.info/showpost.php...17&postcount=7
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-10-2008 o 10:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

moje ulubione tłumaczenie opisów z tego komisu :-)
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...76c1886?hl=pl&
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

To jest cena z kosmosu za 1d bez łado. Kolega na forum opchnął za tysiaka. to max jaki mozna dzis dac za tę puszkę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta

dobre, obśmiałem się
    Ostatnio edytowane przez himi ; 02-10-2008 o 19:00 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Ok panowie,chyba się wstrzymam z zakupem z tego komisu i dziekuję wam za rady.
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Jeszcze raz chciałem powrócić do tego tematu.Rozmawiałem z właścicielem na temat tego modelu i przyznał się bez bicia,ze ładowarki są drogie i trudno dostępne.Plus daje miesiąc gwarancji na sprawdzenie czy aparat jest w 100% sprawny (na razie dostałem mailem zdjęcia tego konkretnego egzemplarza).Czy są jednak na naszym rynku jakieś w miarę tanie zamienniki?Jest to dla mnie kluczowa kwestia bo nie zamierzam wydać 1700PLN na aparat a następnie prawie drugie tyle za ładowarkę NC-E2.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^ Przeczytaj kilka postów wyżej 8). Wydaje mi się to całkiem niezłym rozwiązaniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar daddylonglegs
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Niezłą legendę gość napisał

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie do Kolekcjonera ponieważ jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o ładowarki zwłaszcza samochodowe.Dlatego z góry przepraszam za naiwność..Taką ładowarkę da się chyba tylko podpiąć w samochodzie czy można równiez tradycyjnie w sieci domowej?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Normalnie do sieci.
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów