Jaka drukarka?, Atrament czy pigment?, Jak długo schnie?
Wniosek z tego, że kartki się nie falują?

Wszystko drukowane było na laserze, więc u Ciebie będzie inaczej i nie wiem czy kartki się nie pofalują.
No właśnie - nie wiem czy potrafiłbym sztywny papiet ładnie i prosto zagiąć, dlatego myślałem o A4 dwustronnie - i nie trzeba przycinać. Moje dośw. z gilotyną foto - pojedyncze kartki - więcej - przy obcinaniu się rozjeżdżały, nie mówiąc o tym że jak obcinałem marginesy od maskowniciy - to każda fotka - o ułamek milimetra się różniła. W książce musi to byż idealnie równo (dlatego A4 i bez obcinania).
My drukowaliśmy na A3, bo tak było wygodniej i taniej Generalnie jak wszystkie kartki mieliśmy ładnie spasowane i zszyte w środku, to zszywaliśmy jeszcze zwykłym zszywaczem na obrzeżach(czyli na obszarze niezadrukowanym), wtedy dopiero całość szła pod gilotynę i nic się nie rozjeżdżało.
Myślałem o wydruku dwustronnym A4 i bindowaniu - tylko czy to się będzie trzymać jesli kartki będą klejone? Bindowanie drutem lub plastikiem nie wygląda elegancko, pozatym chciałbym sztywne okładki.
Może bindowanie kanałowe? - metalowy ścisk? - tylko czy będzie można taką książkę rozłożyć bez połamania fotek?

Co do bindowania nie mam doświadczeń, ale jutro powinnam dostać z FOTTO bindowaną fotksiążkę, sama jestem ciekawa jaki będzie efekt.

Pozdrawiam.