To dziwneZamieszczone przez krecio
W testach, które widzę faktycznie podkreślają dominantę tego szkła, ale w przeciwieństwie do Ciebie, określają ją jako "gorącą" - warm
To dziwneZamieszczone przez krecio
W testach, które widzę faktycznie podkreślają dominantę tego szkła, ale w przeciwieństwie do Ciebie, określają ją jako "gorącą" - warm
Ostatnio edytowane przez Jurek Plieth ; 15-06-2005 o 10:37
Być może, choć ja nadal wątpię, aby tak było.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Mój kolega polujący na tego Tamrona dostał od Coronado następującą informację - cytat:
----- Original Message -----
From: Coronado
To: ***
Sent: Tuesday, June 14, 2005 7:47 PM
Subject: Re: Tamron 28-75 do Canona
Witam,
Nie mam teraz tego szkla i chyba szybko nie bedzie.
Pozdrawiam
Coronado
W photozone.de jest taka tabelka z obiektywami i tam tez okreslaja go jako "hot". Ale dla mnie niebieski to raczej kojarzy sie z chlodem. Zreszta i tak moje subiektywne odczucia sa "zimne"Zamieszczone przez Jurek Plieth
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Odpowiedź ze sklepu "Fotoit":
Witam serdecznie
niestety nie ma tego obiektywu z mocowaniem Canona
[U]
i nie wiadomo czy będzie
pozdrawiam
"Fotoit"
350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
www.pilaczynski.net
To widze, ze tydzien temu kupiilem od nich ostatnia sztuke.. hehe
Co do dominaty - jest ciepla, imho nawet bardzo.
Ktos tu tez narzekal na tego Tamrona, ja go kupilem dzieki Wam i naprawde jestem wdzieczny - imho to szklo jest rewelacyjne, optycznie depcze po pietach eLce, wykonane calkiem niezle, af moglby byc sprawniejszy ale jest ok. Nie wiem moze moj egzemplarz jest jakis wybitny?![]()
Zamieszczone przez SpydeRR
Raczej nie... ten typ niestety tak ma 8)
dzisiaj otrzymalem odp. od tamron polska na temat braku wspomnianego szkla, pozwole sobie zacytowac:
"Do 25 czerwca nie dostanie Pan tego obiektywu , a pojedyncze modele moga
pochodzic z bardzo dziwnych zrodel ( serwis ) Niestety nikt nie chce sie przyznac do tego czym jest spowodowany brak tego modelu na mocowanie canona"
wytrzymalem juz tyle z kitem ze poczekam te "2 tygodnie"a braki IMHO wynikaja z tego ze kazdy kitowiec w pierwszym rzedzie siega po tego zooma... a ostatnio luster przybylo nad wyraz duzo
![]()
Moje zapytanie.
Dzień dobry, Chciałbym sie dowiedzieć kiedy na rynku bedzie dostepny obiektyw Tamron 28-75 2.8 i czym spowodowane są jego braki ?...Oraz czy w najblizszym czasie można by sie spodziewać w ofercie waszej firmy dobrego szkła o zakresie powiedzmy 18-55 2.8 ?
pozdrawiam Dariusz .
-------------------------------------------------------------------------
Odp.
Obiektyw 28-75 z mocowaniem do Canona bedzie dostepny okolo 25 czerwca . W tej chwili sa dostepne ale tylko z mocowaniem Nikon , Minolta .
Brak modelu z bagnetem Canona moze byc spowodowany modyfikacja elektroniki . Firma tamron jako jedyny producent alternatywny produkuje obiektywy dla Canona i posiada wglad w dokumentacje techniczna . To oczywiscie tylko moje przypuszczenia ze ktos zauwazyl ze mozna jeszcze lepiej cos zrobic w tym obiektywie ....
W tej chwili mozna zaopatrzyc sie tylko w cierpliwosci , tego modelu nie ma na calym swiecie .
Pozdrawiam Jacek
info@tamron.pl
ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
Kolejna niedzielna giełda bez żadnego egzemplarza
A ja wlasnie dzis opchnalem swojego tamrona i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Ciazyl mi i absolutnie nie uwazam go za, az takie cudo jak sie na poczatku wydawalo. Kupilem sobie dwie stalki - 50/1,8 MkI + 20/2,8 USM i uwazam, ze to dobre posuniecie. Moj przyklad jest dowodem na to jak subiektywne jest to co sie nazywa "ladne".![]()
![]()
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()