Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Tamron 28-75 2.8 Braki

Domyślnie

I ja krecio podążam Twoją drogą Chromolę tego Tamrona Niech żyje pięćdziesiątka! (i od tego momentu pięćdziesiątki podrożały trzykrotnie, a potem zniknęły z rynku )

Domyślnie

Hehe...a TEN Tamron w Twoim opisie został znaleziony na wysypisku

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Najprostsze rozwiązanie: ograniczają podaż by zwiększyć ceny. I tyle. Z powodu braku dobrej konkurencji w tym segmencie mogą sobie na to pozwolić. Ale dla nas to b. dobra wiadomość. Inne firmy mają większy bodziec do zrobienia równie dobrego szkła z takiej półki.

A 50-ki też drożeją...

Roqfort, pokaż zdjęcie wężyka
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    I ja krecio podążam Twoją drogą Chromolę tego Tamrona Niech żyje pięćdziesiątka! (i od tego momentu pięćdziesiątki podrożały trzykrotnie, a potem zniknęły z rynku )
    Ty mi lepiej ceny tej "50" nie przypominaj. 150% MkII. Ale warto. Z ogromnym przekonaniem mowie, ze warto miec te stara "50". Inna jakosc, a zdjecia - dla mnie genialne. Tylko sie zmartwilem cena oslony do niej - w sklepie Austin $24,99 + $12,89 za transfer do Kalifornii do kumpla co sie za sponsora ustanowil. A tamronek jak na niego teraz patrze to mnie w.....
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    No czekaj, czekaj - nie porównuj jakości z zooma do stałki - to szkła do zupełnie innych zastosowań.
    Ja ich nie porownuje do tej "50". Raczej mam na wzgledzie kolorystyke jaka mi daje pospolity 20-35 canona. Po prostu jak czytam od prawie roku te "piania" o tamronie to im dluzej to trwa to tym bardziej sie zastanawiam czego one dotycza? Moze musze sie udac do lekarza od oczu ale zdjecia z niego mi zwyczajnie "nie leza".
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

E tam! Nie broń tak tego Tamrona. Jak wszyscy ponarzekamy jaki to szajs, to za miesiąc będą kosztować 300złotych I o to chodzi! A my je - łaps! I pokazujemy tipom jęzory!

Miasto
    Piastów

Domyślnie

A gdzie ja go bronie???
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Talking

Cytat Zamieszczone przez krecio
    A gdzie ja go bronie???
    krecio!!! To było do mmsza

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jasna sprawa, ze kolory i inne "takie" to baaardzo indywidualna sprawa. I ja mam do niego pretensje wlasnie tylko o te dominante. Reszta jest jak najbardziej OK. Tyle, ze wolno mi chyba miec swoj poglad na odbior tego co ta plastikowa e-Lka wytwarza? Ja go ani nie obrazam, ani nie robie mu antyreklamy. Po prostu w pewnych sytuacjach oczekiwalbym czegos innego - dla mnie lepszego. A co do traktowania fotek "szopem" w tak duzym zakresie.... To ersatz...
    Poza tym tzw. niezorientowani maja tylu fanow tego szkielka na tym forum, ze ja moge sobie z calkowitym spokojem robic tu za odszczepienca
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Krecio skoro tak to podaj alternatywne (ale oczywiście lepsze) szkło do DSLR o tym samym zakresie ogniskowych i tym samym świetle. Cena nie gra roli

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów