I ja krecio podążam Twoją drogąChromolę tego Tamrona
Niech żyje pięćdziesiątka! (i od tego momentu pięćdziesiątki podrożały trzykrotnie, a potem zniknęły z rynku
)
I ja krecio podążam Twoją drogąChromolę tego Tamrona
Niech żyje pięćdziesiątka! (i od tego momentu pięćdziesiątki podrożały trzykrotnie, a potem zniknęły z rynku
)
Hehe...a TEN Tamron w Twoim opisie został znaleziony na wysypisku![]()
Najprostsze rozwiązanie: ograniczają podaż by zwiększyć ceny. I tyle. Z powodu braku dobrej konkurencji w tym segmencie mogą sobie na to pozwolić. Ale dla nas to b. dobra wiadomość. Inne firmy mają większy bodziec do zrobienia równie dobrego szkła z takiej półki.
A 50-ki też drożeją...
Roqfort, pokaż zdjęcie wężyka![]()
Ty mi lepiej ceny tej "50" nie przypominaj. 150% MkII. Ale warto. Z ogromnym przekonaniem mowie, ze warto miec te stara "50". Inna jakosc, a zdjecia - dla mnie genialne. Tylko sie zmartwilem cena oslony do niej - w sklepie Austin $24,99 + $12,89 za transfer do Kalifornii do kumpla co sie za sponsora ustanowil. A tamronek jak na niego teraz patrze to mnie w.....Zamieszczone przez Roqfort
![]()
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Ja ich nie porownuje do tej "50". Raczej mam na wzgledzie kolorystyke jaka mi daje pospolity 20-35 canona. Po prostu jak czytam od prawie roku te "piania" o tamronie to im dluzej to trwa to tym bardziej sie zastanawiam czego one dotycza? Moze musze sie udac do lekarza od oczu ale zdjecia z niego mi zwyczajnie "nie leza".Zamieszczone przez mmsza
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
E tam! Nie broń tak tego Tamrona. Jak wszyscy ponarzekamy jaki to szajs, to za miesiąc będą kosztować 300złotychI o to chodzi!
A my je - łaps! I pokazujemy tipom jęzory!
![]()
A gdzie ja go bronie???
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
krecio!!! To było do mmszaZamieszczone przez krecio
![]()
Jasna sprawa, ze kolory i inne "takie" to baaardzo indywidualna sprawa. I ja mam do niego pretensje wlasnie tylko o te dominante. Reszta jest jak najbardziej OK. Tyle, ze wolno mi chyba miec swoj poglad na odbior tego co ta plastikowa e-Lka wytwarza? Ja go ani nie obrazam, ani nie robie mu antyreklamy. Po prostu w pewnych sytuacjach oczekiwalbym czegos innego - dla mnie lepszego. A co do traktowania fotek "szopem" w tak duzym zakresie.... To ersatz...
Poza tym tzw. niezorientowani maja tylu fanow tego szkielka na tym forum, ze ja moge sobie z calkowitym spokojem robic tu za odszczepienca![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Krecio skoro tak to podaj alternatywne (ale oczywiście lepsze) szkło do DSLR o tym samym zakresie ogniskowych i tym samym świetle. Cena nie gra roli![]()