Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Tamron 17-50 - Jak wybrać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolfikx Zobacz posta
    Wojtek - dzięki za pomoc, na pewno skorzystam.
    ale co Ci da wiedza ze twoj obiektyw pod katem 45 stopni bedzie z bliska trafial w linijke ?? czesto bedziesz robil takie zdjecia

moze sie zdarzyc ze obiektyw bedzie ostrzyl ladnie z bliska a problem bedzie mial przy odleglosciach kilku metrow.. do tego dojdzie powtarzalnosc ukladu af i rozna ilosc swiatla.. tego test linijkowy Ci juz nie pokaze..

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Wszystko ok, wątek spoko jednak chodzi mi o sprawdzanie tego konkretnego obiektywu.
    Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę??
    jako były posiadacz tamiego proponuję ci wypożyczyć szkło na np. 1 dzień,
    usiąść sobie w nie za jasnym pokoju i postrzelać sobie na pełnej dziurze blisko i daleko, zobacz czy fokus będzie trafiał w punkt czy nie.
    mój często nie trafiał.
    pozdro
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jakkolwiek wynika z tego, że tylko początkujący kupują nowe obiektywy i mają pytania.
    Dokładnie tak. Osoby nie początkujące w fotografii jak już kupują nowe obiektywy to wiedzą dokładnie na podstawie swojego doświadczenia, czego szukają.
    Ewentualnie wiedzą że forum należy przeszukiwać i czytać/pisać w już istniejących wątkach o danym szkle a nie zakładać setny wątek o Tamronie 17-50 2.8 .

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie interpunkcja

moim zdaniem, kup ten obiektyw i rob zdjecia. takie zamartwianie sie na przyszlosc to tylko same problemy, osobiscie wzialem swojego tamrona pierwszego lepszego z polki (dosłownie) i dziala, bf/ff zauwazylem tylko na linijce jak mnie diabel podkusil sprawdzic , na zdjeciach zero. nie przesadzajcie to nie FF zeby przy 2.8 martwic sie o celnosc AF
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dokładnie tak. Osoby nie początkujące w fotografii jak już kupują nowe obiektywy to wiedzą dokładnie na podstawie swojego doświadczenia, czego szukają.
    Ewentualnie wiedzą że forum należy przeszukiwać i czytać/pisać w już istniejących wątkach o danym szkle a nie zakładać setny wątek o Tamronie 17-50 2.8 .
    Niestety starałem się znaleźć coś co by odpowiadało mojemu pytaniu jednak bez efektu.
    To, że wątek jest o tym obiektywie nie koniecznie porusza tego tematu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To, że wątek jest o tym obiektywie nie koniecznie porusza tego tematu.
    To nie daje ci wcale prawa do łamania 3. Punktu Regulaminu i zakładania setnego wątku na ten sam temat. Dopisuj się do istniejących i sprowadzaj wątek na właściwy temat. To taka prośba na przyszłość a na razie pogódź się z byciem początkującym, skoro wolisz taką roszczeniową postawę prezentować .

Bywalec

Domyślnie

nie będę czytał całości, bo mi się po prostu nie chce. ale mam dobrą radę - zamów u cichego.
    :}

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To nie daje ci wcale prawa do łamania 3. Punktu Regulaminu i zakładania setnego wątku na ten sam temat. Dopisuj się do istniejących i sprowadzaj wątek na właściwy temat. To taka prośba na przyszłość a na razie pogódź się z byciem początkującym, skoro wolisz taką roszczeniową postawę prezentować .
    Zapewne masz rację. Więc niech tak będzie.
    Niestety skakając z forum na forum (polskie) w różnych dziedzinach zauważyłem niepokojącą tendencję. Wiele wątków które są poruszane w odpowiedziach mają - użyj szukania, nie łam regulaminu itd. Może problem leży w mechanizmie wyszukiwania wątków a nie w użytkownikach którzy mają chęci i szukają, przeczesują dziesiątki wątków kilka godzin bez rezultatu.

Dziwnym zbiegiem okoliczności mam przyjemność korzystania z kilku zagranicznych forum i tam zawsze odpowiedź jest konkretna i trafna.

Nie wnikam w sedno a, że wątek odbiegł od tematu lepiej go zamknąć.

root - dzięki z namiary na cichego na pewno skorzystam.

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
    nie będę czytał całości, bo mi się po prostu nie chce. ale mam dobrą radę - zamów u cichego.
    Mogę poradzić to samo. Kupiłem u Cichego w zeszłym roku i jest OK.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów