W D-Linkach podobno lubią padać zasilacze (mój padł), a nowe zasilacze są dosyć drogie...
W D-Linkach podobno lubią padać zasilacze (mój padł), a nowe zasilacze są dosyć drogie...
Osobiście przerobiłem 2 lub 3 routery (bez wifi) z D-Link'a i wszystko było OK, bez żadnego wieszania się. Owszem, znajomy mający cały sklep (kilkanaście komputerów) na takim routerze miał 1 problem z zasilaczem, po prostu się uszkodził. Ale wymienił na nowy i jest OK. Pomimo tego przypadku kupiliśmy routery D-Linka z wifi (różne modele) i wszystko działa bez problemowo.
Osobiście mogę polecić D-Linka.
Pentagramu i Linksysa nie używałem.
Miałem natomiast do czynienia z Netgear'em (router z wifi i access point).
Na potrzeby domowe zupełnie sprawny sprzęt. Moja siostra tego używa od ok. roku i nie zgłasza mi żadnych problemów. Tzn, że chyba jest OK![]()
Regulamin pkt 8.
Ja ostatnio w pracy posiadam Cerberus 6331-4A.
Niestety na konfiguracji poległa błękitna linia TPSA
natomiast infolinia Pentagramu pomogła od razu:-D
(nie chodzi na domyślnych ustawieniach - jakies 2-3 parametry trzeba zmienic)
Ogólnie to problemów z nim nie ma.
Mam zastrzeżenia do jakości wykonania- jakiś taki plastik delikatny, jeszcze sie nie uszkodził ale ma sie wrażenie ze coś sie w nim telepie i jak sie mocniej chwyci to sie pokruszy. nie jest to L-ka, a raczej KIT![]()
Zaleta 5 lat gwarancji.
Wesolego
m_f
40D, T17-50f2.8, C85f1.8, C70-200f4L, Metz 48AF-1
Jesli chcesz coś taniego to bierz TP-Link'i. Te tanie dziady niejednokrotnie działają dłużej i stabilniej od D-Link'a czy Linksys'a.
Zdecydowanie TP-link. Switetne ceny, doskonała stabilność i jakość produktów. Ja przynajmniej nie narzekam.
Natomiast dziwię się jak można było tak zepsuć renomę firm jak D-Link czy Linksys (a to, że podpisuje się pod nim Cisco to już wogóle jakiś absurd)...
Też jestem przed wyborem routera do neo i mój wybór padł na pentagrama. Zadecydowała dobra opinia użytkowników, 5lat gwarancji i cena. Zastanawiałem się jeszcze nad linksysem 200cośtam, ale po co przepłacać skoro wszyscy chwalą pentagrama a i gwarancja jest 2lata dłuższa. D-linka radzę omijać szerokim lukiemmiałem model 624cośtam, przy 4 kompach na wifi wieszał się czasem co 20min, zmieniłem na linksysa 54cośtam i problemy zniknęły.
Ja Linksysy użytkuję już od ponad dwóch lat, zarówno routera DSL jak i WAN. Nie mam żadnych zastrzeżeń. WAG200 działał u mnie w domu przed zamianą na Liveboxa rok, i przez ten rok nie musiałem praktycznie nic w nim robić - taki samograj. Jeden komp na LAN, dwa (w porywach do trzech) na WiFi bez problemu działały, z bardzo dobrym zasięgiem nawet piętro niżej przez gruby strop. Livebox przy trzecim kompie na WiFi już zaczyna szaleć, o zasięgu nie wspominając (musiałem go w strasznie głupim miejscu powiesić, żeby zasięg był w miarę na wszystkich kompach w domu).
Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 29-09-2008 o 10:30
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Podawany był tutaj model Linksys WAG200, u mnie działał bdb prawie rok potem dostał korby, powędrował do sklepu na naprawę gwarancyjną a tam od ręki dostałem nowy... ten działa dobrze, tylko jak długo.
DAS APARAT
"Hydepark - Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia"
Jest mnóstwo for komputerowo-internetowo i na nich mnóstwo wątków jaki router WiFi do Neostrady wybrać.