Nie zgodze sie z Sebastianem...bo uwazam ze znakomita wiekszosc uzytkowników cyfrówek najpierw zgrywa zdjecia na komputer...jesli jest ktos kto oddaje je od razu do fotolabu niech podniesie reke albo lepiej ...niech cos skrobnie ;-)
Nie zgodze sie z Sebastianem...bo uwazam ze znakomita wiekszosc uzytkowników cyfrówek najpierw zgrywa zdjecia na komputer...jesli jest ktos kto oddaje je od razu do fotolabu niech podniesie reke albo lepiej ...niech cos skrobnie ;-)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Reka opuszczona. Prawie wogole do labu nie oddaje (poza negatywami do wywolania i zeskanowania). Czesc klatek i czesc zdjec cyfrowych drukuje w domu na papierze Ilforda i Agfy (do formatu A4).
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Po pierwsze - nie mam na imie Sebastian o czym ci juz na PW pisalem - wiec nie wprowadzaj ludzi w blad piszac tak na mnie, chyba ze jestes az tak tepy lub dziecinnie uparty by mimo zwrocenia uwagi dalej robic zle, jak wredny, zlosliwy dzieciak?Zamieszczone przez alien
Marketingowcy maja nieco wieksze pole do popisu niz ty w swoich badaniach i wiedza czego "zwykli ludzie" potrzebuja w aparatach. Umieszczenie w nich tych funkcji swiadczy o czyms... watpie jednak bys to zrozumialbo uwazam ze znakomita wiekszosc uzytkowników cyfrówek najpierw zgrywa zdjecia na komputer.
I nie biore tu pod uwage forumowiczow (wiec wszelkie "glosowanie" w tym watku jest bez sensu) - kazdy kto wie jak wejsc na forum raczej zgrywa zdjecia na kompa. Mowie tu o milionach uzytkownikow ktorzy komputera uzywaja jak maszyny do pisania albo i rzadziej.
na czym, że tak z ciekawości zapytam?Zamieszczone przez Pszczola
pozdro.,
m.
Hej. fotek nie wrzuce, bo korzystam z netu w bibliotece, ale S2 naprawde robi dobre fotki, sporo lepsze niz A75 moim zdaniem. Jest szybki, latwy w obsludze, dobra stabilizacja)) Jestem zadowolony. A koszt: ok 550 $ z podatkiem, + SD UltraII 512 MB za ok $ 45...
Wskanika baterii rzeczywiscie nie ma, to na minus. Datownik?? blech, nie lubie tego czegos
Tak by the way: moze ktos wie czy A 520 ma to w normie ze jest ciut powolny?? Ale tak jakby na poczatku po wloczeniu, potem ciut przyspiesza??
Pozdrowionka))
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:
No przeciez napisalem, ze na Ilfordzie (Ilford Galerie Professional Inkjet Photo Range Smooth Gloss Paper - A4, super papier, ale niemal wylacznie do zastosowan 'pod szklo' lub 'pod folie') i Agfie (AgfaJet 102x152mm) ;-)Zamieszczone przez mxw
A jesli chodzi o drukarke to HP 5550 + oryginalne tusze foto.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Vitez napisał : "Marketingowcy maja nieco wieksze pole do popisu niz ty w swoich badaniach i wiedza czego "zwykli ludzie" potrzebuja w aparatach. Umieszczenie w nich tych funkcji swiadczy o czyms... watpie jednak bys to zrozumial ."
Jakos nikt w aparatach podobno nie umieszcza tych funkcji wiec wynik jest prosty..."marketingowcy" twierdza ze uzytkownicy nie maja z tym problemów ;-)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Jak nie jak tak?Zamieszczone przez alien
Powershoty (te nowsze) maja (datownik), kolega Pio35 wymienil kilka innych modeli. I juz te kilkanascie modeli powoduje ze uzyte przez ciebie slowko "nikt" traci wartosc logiczna.
(mowa o funkcjach datownika i directprint a dorzucilbym do nich rowniez wszelkie efekty specjalne)
No to czemu wiekszosc narzeka ze nie ma ;-) Inaczej nie byloby wątku....pozatym co to za datownik jesli tylko w niskich rozdzielczosciach....=) A te kilka modeli...no coz..na rynku jest ich kilka tysiecy ;p
A co do nikt...dalej jest podobno....jesli juz tak sie czepiasz![]()
Nawiązując... myślę słoń oni brać za lista brak chwilowy przepraszamy sensuZamieszczone przez alien
![]()