Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 300D - dlaczego tak wolno?

Dopiero zaczyna

Domyślnie 300D - dlaczego tak wolno?

Witam,
    wczoraj pierwszy raz używałem 300D i od razu wpadłem z przygnębienie. Dlaczego? Otóż on strasznie wolno robi zdjęcia i nie wiem kompletnie dlaczego. Od blokady ostrości, do zrobienia zdjęcia zajmuje mu to dobre kilka sekund, bez względu na ustawiony czas - czy to 15/1 czy 200/1.
    Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. I jak sprawić, by robił zdjęcia od razu, a nie kiedy mi model już dawno uciekł?

Pozdrawiam
    Pavlo

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavlo
    Od blokady ostrości, do zrobienia zdjęcia zajmuje mu to dobre kilka sekund, bez względu na ustawiony czas - czy to 15/1 czy 200/1.
    Mozesz to sprecyzowac?
    Z Twojego postu zrozumialem, ze nie narzekasz na szybkosc autofokusa tylko na czas pomiedzy ustawieniem ostrosci a wyzwoleniem migawki
    A moze chodzi Ci o to, ze musi minac kilka sekund zanim pojawi sie obraz na LCD?
    Ja osobiscie na szybkosc trzysetki nie narzekam (no moze poza wlaczaniem bo zdjec seryjnych nie uzywam)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pewnie masz wlaczona w Custom Functions funkcje podnoszenia lustra (mirror lookup) albo uruchomiles tryb zdjecia z samowyzwalaczem (przycisk niedaleko spustu migawki).
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 15-06-2005 o 15:18

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Pewnie masz wlaczona w Custom Functions funkcje podnoszenia lustra (mirror lookup) albo uruchomiles tryb zdjecia z samowyzwalaczem (przycisk niedaleko spustu migawki).
    heh ...ale wtedy to by sie chyba zorientowal, ze albo mu sie ciemno w wizjerze robi albo cos pika
    poza tym zakladamy, ze autor postu przeczytal instrukcje od aparatu
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-06-2005 o 15:26

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    dzięki za odpowiedzi i od razu wyjaśniam - instrukcję przeczytałem, ale gdy wyskoczył problem, to zamiast dłubać w ustawieniach postanowiłem spytać się bardziej doświadczonych.
    A precyzując chodzi o sytuację, kiedy po zablokowaniu ostrości chcę zrobić zdjęcie i dociskam spust. No i wtedy zaczyna migać lampka na czerwono i czekam kilka sekund aż zrobi zdjęcie.
    Sprawdzę w ustawieniach cyz nie mam włączonej funkcji podnoszenia lustra albo AutoOFF.
    Dzięki za sugestie.

Domyślnie

Witam,
    dzięki za odpowiedzi i od razu wyjaśniam - instrukcję przeczytałem, ale gdy wyskoczył problem, to zamiast dłubać w ustawieniach postanowiłem spytać się bardziej doświadczonych.
    A precyzując chodzi o sytuację, kiedy po zablokowaniu ostrości chcę zrobić zdjęcie i dociskam spust. No i wtedy zaczyna migać lampka na czerwono i czekam kilka sekund aż zrobi zdjęcie.
    Sprawdzę w ustawieniach cyz nie mam włączonej funkcji podnoszenia lustra albo AutoOFF.
    Dzięki za sugestie.
    No to wyłącz sobie samowyzwalacz.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Masz wlaczony samowyzwalacz
    przelacz na zdjecia pojedyncze (gorny przycisk obok pokretla trybow ...na LCD ma sie pojawic prostokacik - doczytasz w instrukcji )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Masz wlaczony samowyzwalacz
    przelacz na zdjecia pojedyncze (gorny przycisk obok pokretla trybow ...na LCD ma sie pojawic prostokacik - doczytasz w instrukcji )
    no w sumie mogłem być bardziej precyzyjny ale zanim na to wpadłem pojawiłeś się Ty: Dzięki.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    no wiesz,......
    Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A nie mówiłem !
    zapomnalem dodac 'ze zrozumieniem'

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

heh ...ale wtedy to by sie chyba zorientowal, ze albo mu sie ciemno w wizjerze robi albo cos pika
    Ja po wieloletnich doswiadczeniach jako serwisant nigdy tego nie zakladam, co zreszta poraz kolejny okazalo sie sluszne. Ludzie w wiekszosci przypadkow nie czytaja instrukcji a jesli to robia to przewaznie raz i do tego nieuwaznie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów