Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Uprząż Lowepro

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Uprząż Lowepro

Czy macie jakieś doświadczenia z "uprzężą" tego rodzaju jak tutaj ? Interesują mnie w szczególności artykuły pod nazwą Shoulder Harness i Vest Harness.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja mam takie szelki - coś co można by nazwać "chest harness" - do Toploadera. Hmm, uczucia mieszane. Z jednej strony fajnie, bo można np. na plecy wrzucić jakiś konkretniejszy ciężar. Ale z drugiej strony takie coś ma u mnie zawsze tendencję do "spadania" w dół - niezależnie od konfiguracji oraz ciężaru jakim te szelki przygniotę z drugiej strony ;-): zaczepiam torbę na piersi->ląduje na brzuchu. Zaczepiam na pasie->ląduje na klejnotach...

Może to wszystko kwestia garba

Domyślnie

Jurku rozumiem że każda sakwa na poszczególne obiektywy to osobne zakupy?? Czy to co przedstawia zdjęcie znajduje się w zestawie??

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem jak sama kamizelka, ale SlipLocki sobie bardzo chwale - super rozwiazanie. LowePro produkuje tego od cholery w roznych rozmiarach, wiec mozna sobie do roznych obiektywow podpasowac. Przypiete trzyma sie jak cholera, nie ma mowy o tym, zeby to oderwac czy zgubic :-)
    Zerknij TUTAJ ile tego jest do wyboru, a i ceny w miare.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja mam takie szelki - coś co można by nazwać "chest harness" - do Toploadera. Hmm, uczucia mieszane. Z jednej strony fajnie, bo można np. na plecy wrzucić jakiś konkretniejszy ciężar...
    Nie, nie chodzi mi o noszenie na plecach torby przeznaczonej do noszenia przez ramię ;-)
    W czym rzecz? Zdarza mi się (np. na koncertach), że bieganie z torbą wokół muzyków jest niewygodne delikatnie mówiąc. W praktyce potrzeba mi tylko kieszeni na dodatkowy obiektyw + akumulator i karty pamięci. A na dodatek dobrze, gdyby to "coś" mieściło się pod marynarką. Torby i tak pilnuje żona na widowni

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    Jurku rozumiem że każda sakwa na poszczególne obiektywy to osobne zakupy?? Czy to co przedstawia zdjęcie znajduje się w zestawie??
    Właśnie między innymi i tego nie wiem :sad:

Domyślnie

Mam nieodparte przeczucie że pokazano je tylko jak mogą szelki wyglądać gdy je ładnie "ubierzemy". Z którymś plecakiem tak było. Ale poczekam jak będziesz coś wiedział.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale poczekam jak będziesz coś wiedział.
    Właśnie sugeruję koledze, aby kupił, to sam zobaczę

Domyślnie

No to się dowiedziałem. Sakwy to osobne wyposażenie. Czyli szeleczki to zupełny golas. Możesz używać do spodni

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czyli szeleczki to zupełny golas. Możesz używać do spodni

W tej sytuacji chyba najrozsądniej byłoby kupić taki pokrowiec i podczepić go do zwykłego, acz solidnego paska od spodni

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów