-
Ludzie, zastanówcie się trochę zanim wpadniecie w owczy pęd i zaczniecie powtarzać jakieś frazesy. Naprawdę.
Nie jestem internetowym forumowiczem i nie bardzo rozumiem co znaczą 'emotki' stawiane przy wypowiedziach dowolnego typu (od przymilnych po obraźliwe), więc sorry, że nie zrozumiem kiedy zartujecie. Widać jestem starej daty.
Nie widzę logiki w waszych wypowiedziach; odpuszczę sobie więc domyślanie się dlaczego na internetowym fotoforum tabu jest informacja techniczna lub czemu ludzie nie czytają wypowiedzi na którą odpowiadają (vide "miał obiektyw w łapach i go nie stestował" - ?).
Bądźcie łaskawi rozwiać moje wątpliwości albo nie udzielajcie się wcale, choćby temat miał pozostać bez odpowiedzi. Widzę, że rozmowa zeszła już na moją fotografię, którą się z nikim nie dzielę (i na domniemane nierobienie zdjęć oraz wiele innych wad. Nierozumiemocochodzi.)
Stoję przed wyborem jednego z 2 mało popularnych obiektywów które mogę porównać z 50/1.4 i tego się trzymajmy. Jeżeli macie zamiar urządzać wycieczki to nie oczekujcie później, że wam pomogę gdy staniecie przed takim problemem jak ja.
Całym swoim internetowym jestestwem mówicie "niech se frajer nie kupi żadnego drogiego szkła, albo kupi oba i wyrzuci kasę w błoto". Przypadkowy wybór to nie chwała, lecz brak kontroli.
Mnie to raczej nie urazi, a was nie uraduje.
Powyższe słowa kieruję do "wiadomo kogo" (czyli do ludu) i kto jest winny, a umie słuchać, ten przyjmie je do wiadomości i wyjdzie na tym dobrze. Inni niech puszczą to wszystko mimo uszu.
Tyle prawienia morałów. Jeśli ktoś z was dysponuje WIEDZĄ/DOŚWIADCZENIEM to zapraszam do podzielenia się. Odpowiadać będę na wypowiedzi związane z tematem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Doszedłem właśnie do wniosku, że pojawiłem się tu jako fotograf, a nie moralista prostujący cudzą drogę, ale forum powiedziało, że po 30 minutach nie można uciąć postu do ostatniego akapitu. No to macie.
Ostatnio edytowane przez mon ; 26-09-2008 o 01:58
Powód: Automerged Doublepost
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów