Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
U mnie z kolei Poczta dawała czadu jeżeli chodzi o dobieranie się do przesyłek.
bo przesyłki znikają.
Mnie też "podoba się" Poczta Polska, chociaż na doręczanie przesyłek nie mogę narzekać. Listonosz obsługujący moje miejsce zamieszkania jest moim znajomym i zawsze kiedy przychodzi do mnie jakaś przesyłka której odbiór muszę pokwitować dzwoni do mnie i umawiamy się gdzie się spotkamy i odbiorę. Ale oczywiście jest pewno "ale". Żal mi mojego listonosza kiedy przynosi do mnie "paczkę która została uszkodzona" strasznie się z tego tłumaczy i wstyd mu że takie coś musi mi doręczać. I ja mu wierzę.
Czasami w radio lub tv podadzą newsa że jakąś sortownię pocztową ewakuowano jak z przesyłki wysypał się tajemniczy proszek, który później okazał się np. kiślem. I tak sobie myślę jak z zamkniętej przesyłki może coś się wysypać. Zwłaszcza że panie w okienku pocztowym pilnują aby nadawać przesyłki porządnie opakowane.
Kiedyś moja rodzina mieszkająca w Kanadzie przysyłała mi paczki i za każdym razem te paczki docierały do mnie w rozerwanym opakowaniu, zafoliowane i z adnotacją że w takim stanie przyszły z zagranicy. Akurat.