Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: DHL rozdział I

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Na gorąco i aktualnie:

Odebrałem rano przesyłkę DHL'a nadaną w ubiegłym tyg. przez zaprzyjażnionych AUSIe.
    Nadanie Brisbane - 17 Września.
    Lądowanie w Polsce - 19 Września
    Doręczenie - 25 września

PO (PODOBNO) NIEUDANYCH PRÓBACH KONTAKTU!

Jak widać Polskie DHL, a właściwie ich kurierzy, robią wszystkich w wała. Bo usługi poza granicami kraju działają absolutnie poprawnie
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Z moich doświadczeń wynika że najmniej problemów jest z DHL wlaśnie i UPS.
    DHL nie robi problemów jeśli mają dostaczyć do większych miast. Z małymi jest już inaczej i też spotkałem się z sytuacją, że trzeba samemu jechać do kuriera. Najlepiej zamawiać na adres firmowy.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

A co powiecie na to?
    GLS - Przesyłka z Gliwic do Katowic ważąca zaledwie może 1 kg - koszt 63 zł.
    Gdyby nie to, że wysłała to zaprzyjaźniona firma, to bym tego nie odebrał :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sytuacja z Wczoraj.

Paczka nadana do mnie w Zakopanem (prawdopodobnie też przechodziłą przez Zabrze).

Obiektyw Tamron, ubezpieczony, oklejony "Nie rzucać - Szkło".

W pudełku w folii bąbelkowej, pudełko owinięte w poduszki powietrzne.

Paczka przyjechała , obiektyw w środku ZGNIECIONY, PĘKNIĘTY. Szok. Byłem przekonany, że komuś upadł i próbował go do mnie w takim stanie odesłać, ale nie. Po dokładnych oględzinach paczki okazało się, że ktoś musiał po niej dosłownie skakać (pudełko zgniecione, poduszki pęknięte od nacisku).

Dobrze, że nie ja byłem nadawcą, nie będę musiał się użerać o odszkodowanie.

Samym rzucaniem obiektywu tak dobrze zapakowanego nie możnaby w ten sposób uszkodzić.

http://www.mantykora.net/~kuba/uszk1.jpg
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    A co powiecie na to?
    GLS - Przesyłka z Gliwic do Katowic ważąca zaledwie może 1 kg - koszt 63 zł.
    Gdyby nie to, że wysłała to zaprzyjaźniona firma, to bym tego nie odebrał :-)
    Jak widzę, że w jakimś sklepie wysyłają przez GLS to kupuję gdzie indziej.

Miasto
    Radom

Domyślnie

Witam. DHL-jedna z największych i najgorszych firm,kilka niemiłych sytuacji.Jedna z nich: Awaria maszyny u klienta,potrzebne części zamienne. Zamawiam,dostaję potwierdzenie wysyłki od dostawcy i numer listu przewozowego z adnotacją odbiór własny(będzie szybciej) Na bierząco śledzę losy paczki, następnego dnia ,z samego rana zadowolony jadę po odbiór,a przesyłki brak. Gdzie jest!!??-ździwienie,że pytam. Wracam do firmy ,ok.południa pojawia się informacja,że przesyłka w Radomiu,więc dzwonię i dostaję potwierdzenie,że jest. Jadę 40minut 8km(korki straszne), proszę o wydanie przesyłki, Pani znika i po 30 minutach informuje mnie,że przesyłka u kuriera na samochodzie, kurier wróci na bazę za 1h. Jadę na zakupy do pobliskiego marketu, wracam po 1h. Ponownie czekam 30 minut i dostaję informację,że nie mogą znaleść i muszę podać numer listu(który niestety został w firmie,20 minut drogi,a placówkę zamykają za 5 minut) Przesyłkę odebrałem następnego dnia bez podawania numeru listu przewozowego, a maszyna zamiast zarabiać 24h stała i czekała. Najgorsze,że za jakosc swoich usług słono sobie każą płacić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    DHL? Poczta?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do znajomego który czekał na przesyłkę z DHL zadzwonił kiedyś kurier i prosi aby to on przyjechał to niego ponieważ policja sprawdza samochody na trasie przejazdu a on ma pojazd w stanie "nie nadającym się do użytku" i boi się jechać Sytuacja autentyczna.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 25-09-2008 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na 6 bodaj paczek realizowanych przez DHL - 5 nie terminowo doreczonych , z 1 skradziono sprzet wartosci 1000 zl , po 3 miesiacach dostalem odszkodowanie.
    Na infolini pracuja w wiekszosci nie kompetentne osoby , zreszta jak to na inofliniach ;]

UPS poki co najlepszy , niestety drozszy , zwlaszcza z/do malych miast.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

DHL
    na 7 paczek dostarczanych przez DHL w tym roku - ZADNA nie dotarla terminowo. do KAZDEJ byla skladana reklamacja. sredni czas dostawy - 4 dni.
    standardowo wpisy, ze nikogo nie zastano, pomimo tego, ze bylem w domu.
    ostatnia paczka przebrala miarke - kurier pomimo, iz mial obowiazek wniesc paczke zazyczyl sobie za wniesienie 40 - 60 pln (bo tyle ludzie daja). jak mu odpowiedzialem, zeby zabral paczke na baze a ja sobie to wyjasnie to napisal - odmowa przyjecia. przed jego powrotem do bazy zglosilem sprawe na infolinii - oczywiscie nic nie pomoglo - paczka odeslana do nadawcy. po klikukrotnych interwencjach zabrana do ponownego dostarczenia - i sytuacja znowu sie powtorzyla (wniesienie 40-60pln bo inni tak placa itp.) gdybym nie uruchomil kontaktow to pewnie znowu by nie dotarla...

oboz przeciwny - DPD. zero, "0", zadnych problemow. kurier zawsze dzwoni rano i umawia sie na godzine. przyjezdza punktualnie. jak nie ma nikogo to dzwoni lub pisze sms'a. ostatnia paczka miala byc dostarczona do 17. musialem wyjechac wczesniej, wiec zadzwonilem na infolinie ze mnie nie bedzie i zeby oznaczyli przesylke do odbioru wlasnego. oznaczyli. o 16:50 sms od kuriera, ze jest ale nie ma nikogo. oddzwonilem, wyjasnilem sytuacje, ze mnie nie ma, bede ok 20 i zeby ja zabral i oznaczyl do odbioru.
    wlasnego. na to kurier do mnie, zebym zadzwonil do niego jak bede w domu. zadzwonilem - po 10 minutach mialem paczke.
    bardzo wiele zalezy od kuriera. DHL chwali sie jakimis nagrodami za obsluge klienta itp. bzdura. z gorsza firma kurierska nie mialem jeszcze do czynienia. na kilka skladanych pisemnych reklamacji i skarg odpowiedz dostalem na jedna.

pzdr
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    DHL chwali sie jakimis nagrodami za obsluge klienta itp. bzdura.
    Niekoniecznie. To że niezbyt dobrze wychodzi jej współpraca z klientami indywidualnymi nie oznacza wcale iż nie sprawdza się przy współpracy z większymi firmami (większa firma w rozumieniu większej ilości wysyłanych przesyłek) korzystającymi z jej usług. Być może nagrody te otrzymuje za jakość usług oferowanych klientom biznesowym. Zaznaczam iż absolutnie nie bronię DHL'a.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 25-09-2008 o 13:07
    EOS + Speedlite

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów