Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: DHL rozdział I

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie DHL rozdział I

Witam.
    chciałem się podzielić moją "przygodą" z DHL znanym "przesyłaczem" wartościowych paczek .
    1. Wysłałem na Żytnią lampę błyskową do naprawy Pocztą Polską.
    2. Doszła - chwała jej za to.
    3. Dzwonię na Żytnią - naprawili, wysłali i podali mi numer przesyłki - chwała im za to .
    4. Czekam (jeszcze zadowolony).
    5. Dzwonię do DHL na infolinię i:
    a) [wtorek] dowiaduję się, że przesyłka była w poniedziałek ok 18.45 lub 19.45 (ojciec był w domu na 100% bo byłem u niego między 17 a18 a później nigdzie nie wychodził) i wtorek ok. godz. 11 o której co do minuty pan mówił (ojca nie było nie pamiętam między 13 a 13.30).Na stonce zapisano że nie zapłacono.
    Na stronie DHL pisało, że przesyłka jest do odbioru w Zabrzu itd.
    b) [środa] Pojechałem sobie do Zabrza odebrać przesyłkę.
    Nie ma w magazynie . Pan z obsługi zadzwonił do kuriera i jest u niego w samochodzie. No to super, umówiliśmy się za godzinę (jechałem 20 min.), że dostarczy do domu. Pan mi podał numer do kuriera 510 843 261 "jakby zapomniał" Pozdrawiam pana . dzwoniłem parę razy - wyłączał się sukcesywnie - w końcu po co odbierać "gupie" telefony.
    Nie dotarło.
    c) Po 1,5 godz. zadzwoniłem na infolinię. Miła pani mi mówi,że mogę złożył reklamację oraz, że prześle mają interwencję do "działu interwencji" - podałem swój numer. Ponadto poinformowała mnie, że kurier był nie we wtorek a w środę ok. 11 - zwątpiłem i powiedziałem owczorajszych informacjach. Miła Pani powiedziała, że przeprasza za błędne informacje.
    d) Miałem nadzieję, że przesyłka jednak dojdzie -zwątpiłem i słusznie.

Wnioski:
    1. Psioczenie na PP - bzdura - wysłałem ubezpieczoną PP i doszła .
    2. Inni są lepsi - zamawiałem w różnych firmach pocztą kurierską i bez problemów.
    3. Korzystałem w firmie z DHL - chyba przestanę (poczekam parę dni co się rozwinie).
    CDN ...
    Ostatnio edytowane przez brunovis ; 24-09-2008 o 20:49

Uprawnienia umieszczania postów