Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: zasilanie lamp w terenie: agregat czy zasialcz z elfo ?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tutaj masz jeszcze konkretna opinie o Hondzie 20i:

http://www.forum.promodels.pl/13017,...f29585bbb19ac9

Tyle ze spaliny i halas w czesci zastosowan faktycznie sa dyskwalifikujace - jesli ten travelpack trzyma jakas sensowna ilosc blyskow to jest chyba nieglupim wyborem.

http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...a_1968698.html

jak podłączysz 2 lampy każda po 500W to wystarcza na około 250 błysków.
    Uważam że to nieźle - nie będę trzaskał przecież tych klatek jak głupi. A zawsze można podładować - czas ładowania od 2 do 7 h - pewnie już 2 h byłoby wystarczzającym podładowaniem - a w tym czasie młoda para idzie na numerek do samochodu ;-)

dzisiaj na mieście widziałem ekipę z hondą 20i !!! hałasuje to owszem, ale idzie wytrzymać - zawsze można to odsunąć o kilkanaście metrów i użyć przedłużaczy..... no i pod to można podłączyć praktycznie wszystko...

trudny wybór.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    No wlasnie, sam sie nad takim rozwiazaniem zastanawiam juz 2 sezon.
    Tez myslalem o agragacie i podpieciu do niego moich tanszych bowlingow (mniejsza strata jak cos), lecz gdy uslyszalem jak to halasuje i ile wazy, to nie bardzo wyobrazam se siebie, zasuwajacego na sesje plenerowa z paroma statywami, lampami studyjnymi, softem itp do tego agregat i paliwko do niego (sick) - rozwiazanie wg. mnie dosc nie praktyczne. Opcja dla mnie bylby nowy zestaw Bowens Traverl Pack Kit, lecz na niego na razie nie mam funduszy. Ostatni sezon plenerowy, po przesledzeniu strobist.com, przesmigalem na 2 lampkach aparatowych, pod koniec sezonu dokupilem kolejna 580, na przyszly sprawie sobie jeszcze jedna i mysle, ze 4 mocne aparatowe lampy w plenerze, to bedzie praktyczne i poreczne rozwiazanie, przynajmniej przy moich ograniczonych funduszach.

a patrzyłeś na to ?

to kosztuje ponad 2 tys. - można podłączyć 2 lampy każda po 500W i starcza na 250 błysków - jak pisałem wyżej.
    ja chyba skłaniam się ku temu rozwiązaniu... to waży TYLLKO 13 kg

hałas produkowany przez spalinówki mozna jeszcze wytrzymać - zresztą dzisiaj tego "słuchałem" ale SPALINY.... to już naprawdę ogranicza.... nie wejdę z tym do żadnego wnętrza. głupio tak komuś "kopcić" :-)
    honda waży 30 KG.

ps. najlepiej mieć i hondę i ten zasilacz do fleshów.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 25-09-2008 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a patrzyłeś na to ?

to kosztuje ponad 2 tys. - można podłączyć 2 lampy każda po 500W i starcza na 250 błysków - jak pisałem wyżej.
    ja chyba skłaniam się ku temu rozwiązaniu... to waży TYLLKO 13 kg
    Hmm, jakos wczesniej na to nie trafilem :/, a zdozylem juz kupic 2 ex ,
    ale mysle ze warte zastanowienia na przyszly sezon - teraz juz raczej w plenerkach nie wiele posmigam, a we wnetrzach najczesciej sie jakis prad znajdzie .
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Domyślnie

ale mysle ze warte zastanowienia na przyszly sezon - teraz juz raczej w plenerkach nie wiele posmigam, a we wnetrzach najczesciej sie jakis prad znajdzie .
    ja może jeszcze w tym roku kupię to dam cynka jak przetestuję.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i dobrze zrobiłeś, bo Medikon (przedstawiciel Fomei) nie miał tego w ofercie przez całe wakacje. Teraz czekają do targów i dopiero za jakiś czas będą mieli drugą wersję tego zasilacza.
    Skasowali mi ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    No i dobrze zrobiłeś, bo Medikon (przedstawiciel Fomei) nie miał tego w ofercie przez całe wakacje. Teraz czekają do targów i dopiero za jakiś czas będą mieli drugą wersję tego zasilacza.
    ciekawe jaka cena będzie....
    bo ta poprzednia była atrakcyjna

Uprawnienia umieszczania postów