ile lamp i jaki mają pobór?
Korzystałeś kiedyś z agregatu (nie do lamp tylko ogólnie)?? po pierwsze są bardzo głośne )97 dB to głośno, po drugie nie wiem jak ze stabilnością napięcia wyjściowego - lampy mogą mieć dosyć delikatną elektronikę i być wrażliwe na wahania napięcia (tętnienia itp.) - do takich celów generator powinien moim zdaniem być wyposażony w układ kontroli napięcia AVR albo coś zbliżonego (taki który nadaje się do współpracy z UPSami) - wtedy napięcie na wyjściu będzie zbliżone jak to z kontaktu - inne stabilizatory mogą być dobre dla wiertarki czy młota ale dla elektroniki nie bardzo..
ja do firmy próbowałem parę generatorów - dopiero chyba 4ty z kolei poporawnie pracował z UPSami i elektroniką (kupiłem w firmie elmeco z mielca
http://elmeco.rze.pl/ ) - przed zakupem dzwoniłem parę razy i gadałem z gościem stamtąd - naprawde facet zna sie na rzeczy i doradził bardzo dobrze - mimo że chciałem droższy generator na początku to doradził tańszy ale z innym wyposażeniem..
co do lamp to napisz jaki jest pobór prądu (czy moc popobierana z sieci), jaki czas używania cię interesuje bo może taniej będzie użyć przetwornicy z jakimś samochodowym akumulatorem..