Vitez? Ty masz chyba jakiś filtr na koty, co?
Drugie kocie zdjęcie jest fajne, ale chyba trochę za mało podostrzyłeś?
Kam, jak chcesz żeby ludzie pogadali o Twoich zdjęciach, to sam się też odezwij..
Vitez? Ty masz chyba jakiś filtr na koty, co?
Drugie kocie zdjęcie jest fajne, ale chyba trochę za mało podostrzyłeś?
Kam, jak chcesz żeby ludzie pogadali o Twoich zdjęciach, to sam się też odezwij..
hej, dzięki za komentarze. ostatnio mało zaglądam na forum z przyczyn niezależnych - studia zaczynamcóż, jak widać mam problem ze skadrowaniem kotka, będę musiał poćwiczyć (uczę się "obsługi" 50/1.8) ale przy nieoswojonych kotkach jest ciężko... i racja, po zmniejszeniu nie ostrzyłem.
popróbuję na najbliższej wystawie kotów, to już jutro![]()
To pewnie te przeklete cienie pod oczami!:grin: Odbijaj światło blendą i zaopatrz się w softbox gdy bedziesz nastepnym razem kota focił
Tak na powaznie to w sumie nie jest źle. w 6 przyczepić sie można chyba jedynie do obcietych uszu, 7 ma w sobie "to coś" dobre oswietlenie, cienie nie są zbyt głębokie, a sam kot dobrze kontrasuje z ciemnym tłem. 8 z kolei jest poprawna technicznie, ale brak urozmaicenia. Ot takie zdjecie kota..:wink:
Pozdrawiam i życze dobrych kadrów:wink:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Z ostatniej serii najbardziej podoba się 9 - świetna mina kota + światło, światło
Co więcej, dziewiątka wydaje mi się najlepsza z kocich.
W dziesiątce właśnie światła brakuje, pyszczek jest w cieniu.
11 - nie mam zdania. Ani nic strasznie na minus ani na plus.
"Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
Mikołaj Kopernik
Mi również najbardziej podoba się 9. świetnie wyszły te odblaski w oczach. jedynie czego zabrakło to trochę kontrastu, bo trudno odrónić kota od tła (ale to pewnie efekt maskujący:wink. 10 OK, bez zastrzeżeń. w 11 nie ma takiego problemu ze zdjęciem, co z kotem; nie uczesał się po prostu:grin:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Mi się 9 najbardziej podoba, ale zetnij kawałek z lewej, bo wyszło zbyt centralnie.
A za kotka na 10, to bym hodowcy dała w dziób - jak można dopuścić do takiego stanu oczu i pyszczka??
dzięki wszystkim za komentarze.
co masz na myśli? akurat robiłem w rawach (przestawiłem się z jpg na raw jakiś czas temu. z powrotem już nie umiem). balans bieli nie ten?
taaak 10 za ciemna. mój błąd...
ewo_olsztyn
ściąłem kawałek z lewej (nie za dużo) nie byłem przekonany, czy ciąć jeszcze, czy lepiej zostawić całego kota nawet poza głębią ostrości.