Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Co warto kupić w USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nolla Zobacz posta
    napewno oplaca się kupić iPhone 3g -mam od kilku tygodni i prawie nie włączam laptopa- tylko z tego co wiem żeby go kupić trzeba podpisać kontrakt na dwa lata z AT&T z planem $30 unlimited data tranfer...
    Źle wiesz. Można kupić w każdym sklepie Apple - po prostu iphone nie ma funkcji "telefon" dopóki nie podpiszesz umowy. Albo nie zmienisz mu oprogramowania w Polsce.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec

Domyślnie

czekajcie ... $400 * 2,29 = ~920PLN. czy nie lepiej dołożyć dwie, trzy stówy i kupić w polsce, z gwarancją ?
    :}

Nolla
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    Źle wiesz. Można kupić w każdym sklepie Apple - po prostu iphone nie ma funkcji "telefon" dopóki nie podpiszesz umowy. Albo nie zmienisz mu oprogramowania w Polsce.
    kolego najwidoczniej ty jesteś niedoinformowany :

Może tak jak piszesz było w przypadku iPhone Original, na 3D trzeba podpisać dwu letni kontrakt, można kupić bez kontraktu ale za $599 z 8GB, aktywacja telefony odbywa się w sklepie Apple lub AT&T nie tak jak w przypadku pierwszego przez iTunes, jak podpiszesz kontrakt na nowa linię na dwa lata + $30 na miesiąc data transfer to płacisz $199, upgrade telefonu bez nowej linii to $299 za 8Gb...

http://www.wireless.att.com/cell-pho...als/iPhone.jsp

http://www.apple.com/iphone/buy/

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

To może nakieruje wątek, i poddam pod rozwagę kilka moich "zamierzeń".

Coś do synchronizacji fleszy: kupować oryginalnego Pocket Wizarda, czy są jakieś tańsze a równie funkcjonalne zamienniki ? Cena w US powinna być atrakcyjniejsza niż u nas.

Myślę o zamianie 70-200 z f4 na f2.8. Cena bajkowa, zastanawiam się tylko czy ma sens: słyszałem, że f2.8 jest cięższy i zastanawiam się, czy sobie nie zaszkodzę - już przy f4 czasami drży mi ręka....

Co do reszty to myślę o jakiś fajnych gadżetach, które tam opłaca się kupić. Np. czytnik CF na ExpressCard, może nawigacja (podobno mocno tańsze).... ??? Iphone niestety odpada.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Nie wiem, czy jest to fajny gadzet, ale przy masowej skali handlu mozna sporo zarobic.

Kupujesz oslony przeciwsloneczne ET-155 w B&H po $589 za sztuke. To jest 1355 zl (przy hurcie powinno byc taniej).

W Polsce chodza po 2054 zl (Ceneo).

A tak serio, prawie wszystkie gadzety sa w USA tansze niz w Polsce. Im drozsze i bardziej markowe tym lepiej. Drobnica no-name moze byc nawet tansza w Polsce.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Radze przywisc cos długiego, 500 - 600mm albo 200/2L po sprzedazy moze zakupic sobie takie 70-200/2.8 za friko w PL

Pzdr.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta

Myślę o zamianie 70-200 z f4 na f2.8. Cena bajkowa, zastanawiam się tylko czy ma sens: słyszałem, że f2.8 jest cięższy i zastanawiam się, czy sobie nie zaszkodzę - już przy f4 czasami drży mi ręka....
    Jest cięższy, ale za to możesz skrócić czas operując większym otworem przysłony :]
    Jeśli drży Ci ręka - kup wersję z IS - to trochę ułatwi sprawę.
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nolla Zobacz posta
    kolego najwidoczniej ty jesteś niedoinformowany :
    [...]
    można kupić bez kontraktu ale za $599 z 8GB
    a wcześnie napisałeś(aś?) że nie można bez umowy... No to da się czy ja niedoinformowanym jest?:rolleyes:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Jest cięższy, ale za to możesz skrócić czas operując większym otworem przysłony :]
    Jeśli drży Ci ręka - kup wersję z IS - to trochę ułatwi sprawę.
    Tak, to mi się podoba - wymienię f/4 L IS USM na to samo ale f/2.8. Stabilizacja jest cudownie użyteczna i genialnie pracująca
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów