spodziewam sie duzego spadku cen styczen-luty 2009, podobnie jak bylo z 30D na poczatku tego roku, od tego czasu ceny (uzywek) juz tak szybko nie spadaly. Przed swietami ceny raczej nie beda szybko spadac bo bedzie popyt na niedrogie 5D i pretekst Św. Mikołaj![]()
No tak ale nie popadajmy znów w drugą paranoję. Sprzedawca w sklepie jest po to żeby sprzedawał to co ma i żeby sklep zarabiał. Doradzanie i to jeszcze w kwestiach o których nie ma pojęcia może poczynić więcej szkód niż pożytku. Ja szczerze mówiąc sprzedawcę, który by mi klientów namawiał na starocie wysłałbym na przymusowy ulop bezpłatny.
Choć nie ukrywam, że znam ludzi (nielicznych) którzy mając sporą wiedzę potrafią łączyć jedno z drugim ale nawet u nich w którymś momencie sentymenty się kończą.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
na razie cena starej piątki używki może się dobrze trzymać bo popyt rośnie.
w polskich sklepach internetowych (nówka) nie spada....
(wiem bo śledzę od tygodnia 6 razy dziennie)
Zapytanie , czy 3100 zl za 5D z gripem zamiennikiem , przebieg 60k , to wzglednie dobra oferte i warto zakupic ?
dla mnie istotny jest przebieg (stopień zajeżdżenia)i w czyich był rękach (amator, zawodowiec)
dla mnie cena ok ale kupić nie warto (takie moje zdanie amatora)![]()
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
No w rekach chyba zawodowca , byl czyszczony niby itd. , tzn wole zakladac ze zawodowca niz amatora ;] , ciezko mi ocenic czy ten przebieg to skresla czy jednak dobra opcja zakupu
moja najstrsza piatka ma okolo 190k przebiegu i nic jej nie dolega.
no pczywisice jak przymkne do f4 to na zdjeciu nic oprocz brudu nie zostaje![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max