Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Wątek: Ceny 5D Mk I

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Są tacy. Jedna moja znajoma zastanawiała się nad 40D lub 5D. Wybrała 40D bo "ma 14-bitów", "nowszy procesor" i "5d jest stary" . Jak widzisz marketingowy bełkot zawsze bierze górę nad nieświadomym użytkownikiem.

5D to marketingowo nieświeży produkt i zawsze się znajdzie jakiś idiota, który dojdzie do wniosku że np. 450D jest lepsze bo ma Liveview i czyszczenie matrycy oraz odszumianie w puszce.
    masz dużo racji, pewien pan ostatnio zachwycał się fotami z mojego 30D (choć zacheytu godne nie były) i nie uwierzył że tylko 8 megapikseli. Bo on ma alfę 350 i 14 megapikseli i tak ładnie nie ma : )

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

spodziewam sie duzego spadku cen styczen-luty 2009, podobnie jak bylo z 30D na poczatku tego roku, od tego czasu ceny (uzywek) juz tak szybko nie spadaly. Przed swietami ceny raczej nie beda szybko spadac bo bedzie popyt na niedrogie 5D i pretekst Św. Mikołaj

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie sądzę, żeby dało się kupić "piątke" poniżej 3k pln przez najbliższe pół roku
    A tu się zgodzę. Myślałem raczej o tym, że taka cena będzie +- w wakacje. Jak już MK I będzie postrzegany jako staroć, bo MK II jest od ponad pół roku na rynku.

Mnie bardziej zresztą interesuje cena MK II. Być może się na niego zasadzę w przyszłym roku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    O... to, to. Właśnie tak. Plus Pan w sklepie, który nie bardzo wie co sprzedaje bo przenieśli go z działu lodówek ale przeczytał ulotki reklamowe. Ileż razy byłem świadkiem "wciskania ciemnoty" przez sprzedawców. Łoj mnogo... Panu jest łatwiej sięgnąć na półkę po 450D niz doradzić "kup używane 5D" zwłaszcza, że na tym nie zarobi
    No tak ale nie popadajmy znów w drugą paranoję. Sprzedawca w sklepie jest po to żeby sprzedawał to co ma i żeby sklep zarabiał. Doradzanie i to jeszcze w kwestiach o których nie ma pojęcia może poczynić więcej szkód niż pożytku. Ja szczerze mówiąc sprzedawcę, który by mi klientów namawiał na starocie wysłałbym na przymusowy ulop bezpłatny .
    Choć nie ukrywam, że znam ludzi (nielicznych) którzy mając sporą wiedzę potrafią łączyć jedno z drugim ale nawet u nich w którymś momencie sentymenty się kończą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

na razie cena starej piątki używki może się dobrze trzymać bo popyt rośnie.

w polskich sklepach internetowych (nówka) nie spada....
    (wiem bo śledzę od tygodnia 6 razy dziennie)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    w polskich sklepach internetowych (nówka) nie spada....
    (wiem bo śledzę od tygodnia 6 razy dziennie)
    Aż tak szybko cena nie spadnie
    W pewnym momencie będzie też wyprzedaż z magazynów Canona, musi coś polecieć w dół.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zapytanie , czy 3100 zl za 5D z gripem zamiennikiem , przebieg 60k , to wzglednie dobra oferte i warto zakupic ?

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

dla mnie istotny jest przebieg (stopień zajeżdżenia) i w czyich był rękach (amator, zawodowiec)
    dla mnie cena ok ale kupić nie warto (takie moje zdanie amatora)
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No w rekach chyba zawodowca , byl czyszczony niby itd. , tzn wole zakladac ze zawodowca niz amatora ;] , ciezko mi ocenic czy ten przebieg to skresla czy jednak dobra opcja zakupu

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

moja najstrsza piatka ma okolo 190k przebiegu i nic jej nie dolega.
    no pczywisice jak przymkne do f4 to na zdjeciu nic oprocz brudu nie zostaje
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów