Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Wątek: Ceny 5D Mk I

Zablokowany

Domyślnie

Ja w czerwcu kupiłem nówkę za 4300 (po keszbeku). Teraz zamierzam kupić starszą piątkę dla uzupełnienia 1d i zrobię do na przełomie roku. Jestem niemal pewien, że używaną wyjmę za 2500.

Domyślnie

Witam
    Tez jestem zainteresowany 5D i znalazłem na stonach krajów bardziej zamożnych takie ceny nowych aparatów

http://lowpricedigital.com/item.asp?...=&view=compare

potrzeba tylko dobrego znajomego który kupi nam takie cos w USA i przywiezie do Polski.
    Cena 1099$ po aktualnym dzisiejszym kursie dolara 2,24 daje cenę 2461,76zł, co myślę że jest bardzo atrakcyjną ofertą.
    Canon 40D,Canon ELAN 7E, Canon EF 70-200mm f/4 L,Canon EF 17-40mm f/4 L, Tamron SP AF Aspherical XR Di LD 28-75mm f/2,8 Macro, Canon EF 85mm f/1,8, Canon 35-70mm f/3,5-4,5 A, stary Canon 850

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SylwiaSz Zobacz posta
    To dobra cena... Na rachunek/FVAT?
    Zdradzisz, gdzie kupowałeś?
    z usa od prywatnego importera : )

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niekrasz Zobacz posta
    sprzedac 5D i co kupic??? 5D II dokladajac 5-6k zł i niewiele otrzymujac za to???
    Jestem sam użytkownikiem 5d ( jakich wielu :-D) znam ten aparat już dobrze i nawet AF wiem kiedy może dać ciała i jak sobie z tym radzić i nie mam za bardzo alternatywy przy ewentualnej sprzedaży 5d , gdyż faktycznie z tym stanem wiedzy na dzisiaj na pewno nie reflektuję na 5d mkII , gdyż optycznie nie sadzę aby bardzo odbiegał od starej 5 i AF w nowym 5d nie wróży nic dobrego i na pewno nie dołożę 5k do nowej puszki chyba ,że będzie to 3d .
    Wniosek : na co mają się przesiąść posiadacze 5d ? aby tak licznie pozbywać się tych puszek .

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kurka - zbyt piekne zeby prawdziwe?
    ktos cos wie o tym 1 way photo?

napalilem sie jak szczerbaty na suchary... tzn 350d-owiec na 5d

po krotki rozeznaniu sprawy - net az huczy od tego jak to 1wayphoto oszukuje.
    za photography-on-net:

"Check resellerratings.com - 1wayphoto has a 6-month customer satisfaction rating of 0.64 on a scale of 10.

http://www.resellerratings.com/store/1_Way_Photo "

takze - OMIJAC z daleka

a szkoda - bo to bardzo uczciwa cena
    Ostatnio edytowane przez medic ; 23-09-2008 o 20:56
    szkiełko i oko

Domyślnie

Dzięki madic za info
    Rzeczywiscie to jakaś lipa ten sklep. Bedę szukal jeszcze po stronach usa.
    Canon 40D,Canon ELAN 7E, Canon EF 70-200mm f/4 L,Canon EF 17-40mm f/4 L, Tamron SP AF Aspherical XR Di LD 28-75mm f/2,8 Macro, Canon EF 85mm f/1,8, Canon 35-70mm f/3,5-4,5 A, stary Canon 850

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Wniosek : na co mają się przesiąść posiadacze 5d ? aby tak licznie pozbywać się tych puszek .
    D700 ktory kosztuje juz tylko 6500zl z FVAT

Zablokowany

Domyślnie

Pewnie wymiotu 5d nie będzie, ale jestem pewien, że 15-20 wleci na alle miesiąc po premierze mkII. slubni już zapowiadają na forum przesiadkę (część z nich). Cena musi spaść, nowe stanie pewnie na 3500-3700, używka roczna musi kosztować ładnych parę stów mniej. Prawo rynku.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pewnie wymiotu 5d nie będzie, ale jestem pewien, że 15-20 wleci na alle miesiąc po premierze mkII. slubni już zapowiadają na forum przesiadkę (część z nich). Cena musi spaść, nowe stanie pewnie na 3500-3700, używka roczna musi kosztować ładnych parę stów mniej. Prawo rynku.
    Raczej prawo "wishful thinking" Z faktu, że jest nowszy 5DMk2 nie wynika, że "stare" 5D przestało robić dobre zdjęcia i że cena poleci na łeb na szyję. Śmiem twierdzić, że nie poleci - gdyby było tak jak piszesz to bez sensu byłoby kupowanie nowego 40/50D bo lepiej używane 5D. 1DsMk2 jakoś rewelacyjnie nie staniał po ukazaniu się 1DsMk3. Sprawa jest, jak dla mnie, prosta - poniżej pewnej wartości nie opłaca się sprzedawać "starego" sprzętu.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

5D przestali robić. Nie ma go już w oficjalnej ofercie Canona. Może być więc tak, że ze względu na renomę tej puszki i coraz mniejszą podaż cena nie będzie tak leciała w dół jakby się niektórym marzyło. Chyba..... że pojawi się jeszcze tańszy FF??
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów