Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Ceny 5D Mk I

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    A pamiętasz, co się działo z 20D po wyjściu 30D? Obydwa aparaty się w zasadzie prawie niczym nie różnią....

Inny target, inna półka, inna cena, inne czasy...

Nie sądzę, żeby dało się kupić "piątke" poniżej 3k pln przez najbliższe pół roku a czekać to można do "usr... śmierci" Te 3k za które kupuje himi to i tak b. dobra (czytaj niska) cena.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie sądzę, żeby dało się kupić "piątke" poniżej 3k pln przez najbliższe pół roku
    A tu się zgodzę. Myślałem raczej o tym, że taka cena będzie +- w wakacje. Jak już MK I będzie postrzegany jako staroć, bo MK II jest od ponad pół roku na rynku.

Mnie bardziej zresztą interesuje cena MK II. Być może się na niego zasadzę w przyszłym roku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    O... to, to. Właśnie tak. Plus Pan w sklepie, który nie bardzo wie co sprzedaje bo przenieśli go z działu lodówek ale przeczytał ulotki reklamowe. Ileż razy byłem świadkiem "wciskania ciemnoty" przez sprzedawców. Łoj mnogo... Panu jest łatwiej sięgnąć na półkę po 450D niz doradzić "kup używane 5D" zwłaszcza, że na tym nie zarobi
    No tak ale nie popadajmy znów w drugą paranoję. Sprzedawca w sklepie jest po to żeby sprzedawał to co ma i żeby sklep zarabiał. Doradzanie i to jeszcze w kwestiach o których nie ma pojęcia może poczynić więcej szkód niż pożytku. Ja szczerze mówiąc sprzedawcę, który by mi klientów namawiał na starocie wysłałbym na przymusowy ulop bezpłatny .
    Choć nie ukrywam, że znam ludzi (nielicznych) którzy mając sporą wiedzę potrafią łączyć jedno z drugim ale nawet u nich w którymś momencie sentymenty się kończą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów