Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Problem z wizjerem?

Mieszany widok

woody
    Guest

Domyślnie Problem z wizjerem?

Witam,
    2 tygodnie temu zakupilem Canona D40. Wszystko bylo OK, pocykalem pelno fotek na automacie, gdyz moja wiedza o fotografii jest poki co znikoma... Dzisiaj odpalam aparat i widze, ze brakuje pikseli przy wartosciach migawek itd. Np. zamiast 8 widze E... Wysylac sprzet od razu do serwisu gwarancyjnego czy moze przestawilem cos w ustawieniach aparatu?

pozdrawiam,
    Michal

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Nie wiedzialem ze mamy w systemie D40 i w dodatku ze ma kilka migawek hmmm.
    Czlowiek cale zycie sie uczy.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

znaczy... padł wyświetlacz w wizjerze?
    nie mam pomysł, co z tym robić, oprócz wysłania do serwisu (choć mówię to z cięzkim sercem)
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Zablokowany

Domyślnie

napisz jaki masz nakrecony obiektyw; i pisz bardziej dokladnie tj nie d40 a 40d bo co niektorzy gotowi sa ci przegryzc grdyke za tak okrutne pomylki :-?

woody
    Guest

Domyślnie

Przepraszam, ze bylem malo konkretny i pisalem z bledami. Bylem zdenerwowany, gdy zauwazylem ta usterke... inna sprawa - pisalem wiadomosc pozna noca (aktualnie jestem w Stanach). Wiec od nowa: kupilem Canona 40D. Obiektywy, ktore poki co mam: tamron 28-80, tamron 75-300, canon 50/1.8 oraz Tamron SP AF 17-50/2.8 LD.

Problem pojawia sie podczas uzytkowania kazdego z powyzszych obiektywow i przy kazdych ustawieniach. Otoz, kiedy chce ustawic migawke, ISO, przeslone w wizjerze pokazuja mi sie dane mniej wiecej w ten sposob (brak pikseli w pewnych miejscach):

Tak powinno byc

A w moim wizjerze mam tak jak ponizej:

Na panelu LCD i na gornym wyswietlaczu (nie wiem, jak sie on nazywa - wybaczcie) wszystko jest OK. Czy ktos sie spotkal z taka sytuacja? Pisalem do Canona - proponowali zresetowac ustawienia, ale niestety nic nie pomoglo. Tylko serwis?

Pozdrawiam,
    Michal
    poczatkujacy uzytkownik

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Ja osobiscie sie z tym nie spotkalem (cale szczescie). Jedyne co mi przychodzi do glowy to zaktualizowac soft a jesli to nic nie zmieni to pozostaje serwis.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

to nie wina softu. jestem przekonany, ze to wina tasmy/stykow, ktore przekazuja informacje do wyswietlacza w wizjerze -> SERWIS (lub wymiana sprzetu na inny, wolny od tej wady).
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

woody
    Guest

Domyślnie

Dzieki Panowie. Aparat w dniu jutrzejszym pojedzie do Nowego Jorku, do serwisu. Powinni sie wyrobic w czasie 10-14 dni roboczych. Zobaczymy, jaki Jankesi maja serwis

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woody Zobacz posta
    Dzieki Panowie. Aparat w dniu jutrzejszym pojedzie do Nowego Jorku, do serwisu. Powinni sie wyrobic w czasie 10-14 dni roboczych. Zobaczymy, jaki Jankesi maja serwis
    Do Nowego Yorku? Tam nie ma serwisu. Chyba do Jamesburg, New Jersey.

Serwis jest z reguly szybki i profesjonalny, wiec wyswietlacz Ci bez problemu wymienia, ale w przypadku niedomagan systemowych typu AF/BF albo np. skomplikowanych wad AF obiektywow beda tak samo naprawiac bez konca jak i w Polsce.

ps. po dwoch tygodniach nie bawilbym sie w serwis, tylko zwrocil/wymienil na inny/kupil gdzie indziej.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 25-09-2008 o 00:51

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Podziel sie wrazeniami z obslugi - jak serwis w US sie sprawuje - predkosc, poziom obslugi Milo bedzie miec odniesienie
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów