Piekarz, to raczej na chleb nie dorabia...
ten piekarz to chyba nie o mnie...??![]()
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7
Historyjka nie o pracy fotografa lecz o próbie "pokazania sie" przed profesjonalnym fotografem u mnie w kościele:
Było poswiecenie kamienia wegielnego po przebudowie koscioła i odsłoniecie tablicy pamiątkowej. Wpadłem porobic dla siebie pare zdjec, stanąłem na chórze (w kosciele w kij ludzi) zeby wogóle coś widzieć. Zrobiłem pare zdjec, koło mnie stał jakis facet z 350d, ja zrobiłem co miałem zrobic i sobie stoje. Nagle puka mnie profi fotograf z mojego osiedla wynajety przez proboszcza i prosi zebym sie na moment przesunął bo chce zrobic zdjecie (5d). Profi stanął, zrobił pare klatek i stoi czekając az sie ksiądz ruszy na ołtarzu zeby miec inne zdjęcie. W tym momencie ten z 350d bierze puszke (z kitem) do łapy zeby pokazac jaki to on jest fotograf i przykłada do oka. Naciska spust i nie dość ze mu automatyka aparatu (chyba full auto) podniosła wbudowaną lampe błyskową (do ołtaza dobre 30 metrów) to jeszcze mu samowyswalacz zaczął piszcześ. Ja z trudem stłumiłem smiech, ale profi foto tak ryknął ze az sie organistka popatrzyła.
EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..