Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jaki program do uporządkowania zdjęć wg typów?

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie Jaki program do uporządkowania zdjęć wg typów?

Chodzi o to, że przez jakiś czas archiwizowałam zdjęcia w ten sposób: ROK/MIESIĄC/DATA/tu pliki RAW i folder DEVELOPS gdzie zapisywałam jpgi.

Teraz widzę, że to niepraktyczne bo, kiedy podglądam jakiś miesiąc, nie widzę miniaturek zdjęć i muszę wchodzić w każdą datę oddzielnie.

Czy jakiś program pomoże mi to uporządkować? Chciałabym mieć oddzielny folder ROK/MIESIĄC/DATA/rawy i oddzielny ROK/MIESIĄC/DATA/jpgi. Teraz porządkuję to na bieżąco ale chciałabym cały 2007 poprawić. Ręcznie, dzień po dniu, to maaasa pracy, może da się jakoś szybciej, np. wyszukać i przenieść same RAWYy? A potem wypruć jpgi z folderów DEVELOPS, poziom do góry, bezpośrednio do daty?

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Zainteresuj się programem - FOTOSTATION - to soft uzywany przez znaczną grupę profesjonalistow do zarzadzania zbiorami swoich fotek, ma sporo funkcji i wiele mozliwosci. Na pewno rozwiąze Twoje problemy tylko trzeba chwilki na zapoznanie się z nim, Pozdro
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

ACDSee... kataloguje, porządkuje, konwertuje, "resajzuje"... w ogóle jest ok... poszukaj wersji Pro2

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

W sumie racja Adso, zapomniałem o tańszym, prostszym i bardziej dostępnym ACDSee
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli masz jakiegoś znajomego, który umie pisać skrypty, to rozwiązanie Twojego problemu nie powinno mu zająć więcej niż pół godziny.

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Teraz widzę, że to niepraktyczne bo, kiedy podglądam jakiś miesiąc, nie widzę miniaturek zdjęć i muszę wchodzić w każdą datę oddzielnie.
    IMHO darmowa Picasa (teraz wyszła beta wersji 3) zdaje się potrafi wyświetlić zdjęcia w podkatalogach, przy wybraniu katalogu nadrzędnego.

Pozdr.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też polecam ACDSee mam wersje 7 ma np kalendarz i wiele inny fajnych rzeczy przydatnych do katalogowania i oglądania zdjęć
    od kilku lat używam tego programu do przeglądu jpg
    do podglądu cr2 używam FastStone MaxView

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów