Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: ściąganie Fotek Z D20

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR
    Nie ma to jak szybka karta i czytnik usb 2.0 - ultra II wymiata, ciekaw jestem jak sobie poradzi extreme 3
    mam obie i kiedys na szybko przetestowalem, czytnik itec klucz CF USB2.0:
    fotki z 20d, w sumie ok. 500 mb
    Extreme III: zapis: 1:16 min, odczyt 0:47 min.
    Ultra II: zapis 1:49 min, odczyt 0:48 min

Domyślnie

Generalnie nie ma prawa byc roznicy zrzucania miedzy czytnikiem a aparatem
    USB2 to USB2
    moj lexar 12 mb/s sprawuje sie ok i nie było nigdy problemow z zrzutem fotek przez kabelek a moze nie zauwazyłem taka szybka jest

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Cool

Odkąd posiadam 20D używam tylko i wyłącznie czytnika. Szybkość jak dla mnie (ok. 7Mbps) jest bardzo zadowalająca. Kiedyś raz podpiąłem aparat bezpośrednio do kompa ale wydaje mi się że jakoś wolno to chodziło. Więcej nie próbowałem. Używam czytnika HAMA Card Reader 19in1 . Kupiłem na allegro za 60zl. Taki zgrabny w niebieskiej przeźroczystej obudowie
    Pozatym mam pewną 'niby mądrą' ksiażkę, gdzie ciągle powtarzają żeby korzystać z czytnika kart, więc stwierdziłem że jest to bezpieczne jeśli chodzi o częste i bardzo częste wyciąganie karty ze slotu CF w aparacie. Trzeba być po prostu delikutaśnym

Aha, kiedyś też się zastanawiałem czy takie częste wyciąganie karty z aparatu nie może czegoś tam wkrótce uszkodzić. Pu/óki co wsio okej.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Aha, kiedyś też się zastanawiałem czy takie częste wyciąganie karty z aparatu nie może czegoś tam wkrótce uszkodzić. Pu/óki co wsio okej.
    1,5 roku wyciagania kart z G3, ponad rok wyciagania kart z 10D, pol roku wyciagania kart z 20D - jakos nic mi sie jeszcze nie zepsulo a nie robie tego specjalnie delikatnie - ot po prostu wyciagam karte, wciskam do czytnika itd.

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1,5 roku wyciagania kart z G3, ponad rok wyciagania kart z 10D, pol roku wyciagania kart z 20D - jakos nic mi sie jeszcze nie zepsulo a nie robie tego specjalnie delikatnie - ot po prostu wyciagam karte, wciskam do czytnika itd.
    Kilka razy dziennie? Ja jak na razie tak, choć zdaję sobie sprawę, że z czasem częstotliwość się zmniejszy ;-). A obawy są, bo sam mechanizm jest jakiś taki mało wzbudzający zaufanie (350D). No ale z drugiej strony, to chyba zaprojektowali to tak, żeby chociaż czas gwarancji przetrwało, nawet przy w miarę częstym używaniu (przynajmniej mam taką nadzieję ;-)).

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z wyciąganiem kart nie ma problemu ja przez 1 rok urzywania G5 miałem karte 256mb , wtedy też miałem czytnik , i nic przez ten rok nie wskazywało na to żeby coś mogło się uszkodzić
    reasumująć : wyciąganie jest bezpieczne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomi
    Kilka razy dziennie? Ja jak na razie tak, choć zdaję sobie sprawę, że z czasem częstotliwość się zmniejszy ;-).
    Na poczatku uzywania G3 tak - kilka razy dziennie. Potem, zgodnie z twoimi 'obawami' czestotliwosc wyjmowania karty jak i ilosc robionych zdjec sie zmniejszyla, ale bywa ze karta laduje w czytniku co najmniej kilka razy tygodniowo.

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Na poczatku uzywania G3 tak - kilka razy dziennie.
    No właśnie. Ja na razie jestem na etapie nauki fotografii i poznawania sprzętu, to czasem i po zrobieniu kilku zdjęć czuję potrzebę zobaczenia ich na ekranie i porównania efektów różnych pomysłów/ustawień itp. Pewnie niedługo aparaty będą miały możliwość bezprzewodowego przesyłania danych. Będzie dużo wygodniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomi
    Pewnie niedługo aparaty będą miały możliwość bezprzewodowego przesyłania danych. Będzie dużo wygodniej.
    No to proponuje przejrzec oferte konkurencji - nikona

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR
    No to proponuje przejrzec oferte konkurencji - nikona
    Od razu konkurencja, Canon tez ma cos takiego do jedynek :smile:
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów