CZY KTOŚ WIE DLACZEGO : nie zawsze ściągną sie wszystkie zdjęcia z karty
( podpinam aparat )![]()
CZY KTOŚ WIE DLACZEGO : nie zawsze ściągną sie wszystkie zdjęcia z karty
( podpinam aparat )![]()
Tutaj nikt nie ma D20![]()
Kup sobie czytnik kart pamięci z USB 2.0, wtedy ściągniesz zdjęcia w mgnieniu oka i na pewno wszystkie.
i wtedu nie ma takich problemów ?
i jeszcze jedno - działa to szybciej niż z aparatu przez kabel ??
Od zawsze używam czytnika i nigdy nie miałem problemów z przerzutem zdjęć, a jeśli chodzi o prędkość to jakby porównać Commodore 64 z dzisiejszymi kompami.
Az musze sprobowac. Bo 20D ma USB 2.0 i powinna byc taka sama predkosc jak w czytniku ale jakos nie wierze...Zamieszczone przez Nemeo
No i dobrze, ze nie wierzysz. Wlecze sie niemilosiernieZamieszczone przez Vitez
Nie ma to jak szybka karta i czytnik usb 2.0 - ultra II wymiata, ciekaw jestem jak sobie poradzi extreme 3![]()
a jakiego czytnika urzywasz bo ja mam kingstone HS26/1Zamieszczone przez SpydeRR
taki
niby usb2 i tez mam karte ultre II 1GB, a przy zczytywaniu i wgrywaniu fotek zawsze uzyskuje predkosci takie same jak na pomaranczowym kingstonie rowniez 1GB - troche to dziwne, chociaz w aparacie widac roznice w dzialaniu obu kart...
Co do systemu to sprawdzane na roznych - usb2 zainstalowane, zaczynam podejrzewac czytnik.
Moze ktos przy okazji ktos mogłby mi polecic jakis dobry(szybki) czytnik najlepiej kilka w jednym
Z gory dzieku za odp i sorry za lekki OT
mam obie i kiedys na szybko przetestowalem, czytnik itec klucz CF USB2.0:Zamieszczone przez SpydeRR
fotki z 20d, w sumie ok. 500 mb
Extreme III: zapis: 1:16 min, odczyt 0:47 min.
Ultra II: zapis 1:49 min, odczyt 0:48 min