Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: PowerShot S2IS - padł :(

Kris3k
    Guest

Domyślnie PowerShot S2IS - padł :(

Witam wszystkim forumowiczów, to mój pierwszy post na forum (dziwne, że dopiero teraz je znalazłem, skoro użytkownikiem canonów jest od 6lat).
    Mam problem z moim S2IS, który mam już 4lata. W czasie wyjazdu na urlop wyciągam aparat z torby, odpalam i coś nie tak... LCD czarny, celownik optyczny - czarno, nie ma żadnego podglądu.
    Obiektyw wysuwa się normalnie, zdjęcie robi, ale nic na nim nie ma, jakby matryca była zasłonięta??
    Miał ktoś podobny problem? albo coś z obiektywem, albo matrycą.
    Dodam tylko, że jak włoży się zapełnioną kartę, to podgląd foto jest normalnie.

Czy jedynym wyjściem jest odesłanie do serwisu?

Pozdrawiam,
    Kris3k

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kris3k Zobacz posta
    Czy jedynym wyjściem jest odesłanie do serwisu?
    Tak, prawdopodobnie padła wadliwa matryca firmy - a jakże by inaczej Sony - standardowo Canon wymienia taki szmelc na nowszy model. Odeślij do serwisu na żytniej (adres na stronie www), powinni ci przysłać S5 IS

Domyślnie

nie napalaj się na wymianę, bo jesteś już 2 lata po gwarancji

Kris3k
    Guest

Domyślnie

Odkopałem starsze posty na ten temat... pytanie tylko, czy ze strony Canona coś się zmieniło? w sensie, czy uznali to za wadę fabryczną i naprawiają za darmo, czy nadal trzeba słono płacić? bo jeżeli tak, to wolę podjechać do serwisu w Katowicach o którym ktoś w starszym temacie wspominał.

Kris3k
    Guest

Domyślnie

Czy ktoś zna jakiś magiczny sposób na dodzwonienie się do serwisu na Żytnią?
    2 dzień próbuje i porażka albo zajęte 75% czasu, albo nie odbierają....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kris3k Zobacz posta
    Czy ktoś zna jakiś magiczny sposób na dodzwonienie się do serwisu na Żytnią?
    2 dzień próbuje i porażka albo zajęte 75% czasu, albo nie odbierają....
    Próbowałem kiedyś 6 dni

Polecam @ choć i ten ma u nich konkretnego laga

norbij
    Guest

Domyślnie

problem masz z matryca (w S2 malo kiedy) albo z migawka
    zajrzyj w obiektyw i sprobuj zrobic zdjecie a bedziesz widzial czy migawka pracuje (widac dostc wyraznie zamykanie sie i otwieranie)
    z tego co wiem matryce wymieniaja za free nawet po gwarancji z tym ze to trwa ok 4 tygodni

Anaconda
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbij Zobacz posta
    problem masz z matryca (w S2 malo kiedy) albo z migawka
    zajrzyj w obiektyw i sprobuj zrobic zdjecie a bedziesz widzial czy migawka pracuje (widac dostc wyraznie zamykanie sie i otwieranie)
    z tego co wiem matryce wymieniaja za free nawet po gwarancji z tym ze to trwa ok 4 tygodni
    Mam dokładnie ten sam problem co Kris3k, tyle że wystąpił jakieś 3 miesiące temu. Olałem sprawę ponieważ już po gwarancji rok i pewnie musiałbym przepłacić za naprawę. A tu taka niespodzianka tylko że problem w tym że migawka nie pracuje. Jak robię zdjęcie nic sie nie zamyka i nie otwiera :/ Ciemność widzę

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anaconda Zobacz posta
    Mam dokładnie ten sam problem co Kris3k, tyle że wystąpił jakieś 3 miesiące temu. Olałem sprawę ponieważ już po gwarancji rok i pewnie musiałbym przepłacić za naprawę. A tu taka niespodzianka tylko że problem w tym że migawka nie pracuje. Jak robię zdjęcie nic sie nie zamyka i nie otwiera :/ Ciemność widzę
    Przedwczoraj odpalam S2- czarny ekran...naciskam na spust przy włączonym MF- nic, nie słychać nawet migawki...jest szansa na wymianę? Aparat już po gwarancji...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Próbowałem kiedyś 6 dni

Polecam @ choć i ten ma u nich konkretnego laga
    Jaki jest ten mail? Znalazłem cośtam w necie, ale nie jestem pewny, a nie chce czekać na odpowiedź z maila, który nie istnieje
    Ostatnio edytowane przez DeMarcus ; 18-10-2008 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost
    www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Ok, napisałem do Canona co i jak, teraz będę czekał na odpowiedź, może zlecą na Żytniej wymianę, ale raczej nie ma się na co napalać...
    www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów