Strona 45 z 61 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja 2 razy wymieniałem swoje 85 1.8 bo zawsze coś było nie tak,3 sztuka którą mam po mikroregulacji af z poziomu puszki dla tego szkła działa przyzwoicie,we wczesniejszych egzemplarzach był problem przy odległościach powyżej 2m z trafianiem w punkt,z bliska było ok ale wystarczyło oddalić się 2m i już szkło żyło własnym życiem...
    Ale kocham to szkło
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Jestem na etapie testowania swojej 85/1.8 od canona. Na karcie focusa wyszło że na leciutki frontfocus, który jednak okazał się możliwy do skorygowania i teraz trafia idealnie. Jeżeli posiada ktoś trochę zbędnego czasu proszę o opinie jak z jakością obrazka mojego egzemplarza. Martwi mnie potężna aberracja na największej dziurze, ale to może normalne
    Test barierkowy:
    f1.8
    http://img684.imageshack.us/img684/1...18barierka.jpg
    f5.6
    http://img510.imageshack.us/img510/6...56barierka.jpg
    Test w terenie
    f4.0
    http://img411.imageshack.us/img411/1...mmf40teren.jpg
    f5.6
    http://img823.imageshack.us/img823/4...mf56terenx.jpg

Uzależniony

Domyślnie

mialem przyjemnosc bawic sie 85L i 85/1.8.

Nie ma zadnej dyskusji.
    85L zamiata bez dwu zdan.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dziala to mniej wiecej w taki sposob.
    Ktos wrzuca sample, zdjecia bateryjek i innych kwiatkow. I co? Nie widac roznicy.
    Nagle dostajesz szkla do reki i zaczynasz robic zdjecia. I co? Poprosze e-L-e.
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 28-01-2011 o 02:21 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta

Ktos wrzuca sample, zdjecia bateryjek i innych kwiatkow. I co? Nie widac roznicy.
    to właśnie tak jest :-D

Domyślnie

Mój romans z 85/1.8 był bardzo burzliwy, po sprzedaży pierwszego egzemplarza i zakazie przez żonę zakupu 85L posiadłem drugi egzemplarz, z którym romansowałem długo, zrobiłem nim wiele fajnych zdjęć z których jestem zadowolony. W końcu przed pojawieniem się na rynku Sigmy 85/1.4 sprzedałem 85/1.8 - myśląc o nabyciu owej sigmy. Tak się stało, że pojawiła się oferta 85L II - tym razem nie pytając żony nabyłem. Wrażenia posiadacza 85L II: zachwyt, oczarowanie. Przy 85/1.8 zawsze było jakieś ale... coś było nie tak. W 85L II wszystko jest tak, nawet AF nie jest problemem, jakość obrazka wynagradza wszystko. Zakochanie, zauroczenie Polecam wszystkim wątpiącym, szybko się zapomina o bólu wyskoczenia z kilku tysięcy PLN. Obecnie wiem, że 85L i 135L nie oddam nigdy Co do tematu, w sumie nie ma co testować i wykazywać sobie, które jest lepsze. 85L II podłączone do 5d, daje ogromną przyjemność fotografowania, bez żadnych ale....

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    ... 85L II - tym razem nie pytając żony nabyłem. .......
    Gratuluję Tylko wolny Człowiek może być całkowicie spełniony i szczęśliwy

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    mialem przyjemnosc bawic sie 85L i 85/1.8.

Nie ma zadnej dyskusji.
    85L zamiata bez dwu zdan.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mój romans z 85/1.8 był bardzo burzliwy, po sprzedaży pierwszego egzemplarza i zakazie przez żonę zakupu 85L posiadłem drugi egzemplarz, z którym romansowałem długo, zrobiłem nim wiele fajnych zdjęć z których jestem zadowolony. W końcu przed pojawieniem się na rynku Sigmy 85/1.4 sprzedałem 85/1.8 - myśląc o nabyciu owej sigmy. Tak się stało, że pojawiła się oferta 85L II - tym razem nie pytając żony nabyłem. Wrażenia posiadacza 85L II: zachwyt, oczarowanie. Przy 85/1.8 zawsze było jakieś ale... coś było nie tak. W 85L II wszystko jest tak, nawet AF nie jest problemem, jakość obrazka wynagradza wszystko. Zakochanie, zauroczenie Polecam wszystkim wątpiącym, szybko się zapomina o bólu wyskoczenia z kilku tysięcy PLN. Obecnie wiem, że 85L i 135L nie oddam nigdy Co do tematu, w sumie nie ma co testować i wykazywać sobie, które jest lepsze. 85L II podłączone do 5d, daje ogromną przyjemność fotografowania, bez żadnych ale....
    Powyższe można podsumować tak....

""SLR zamiata bez dwu zdan.
    Ktos ogląda w TV test Focusa 2.0 i SLR, zdjecia bateryjek i innych kwiatkow. I co? Nie widac roznicy. Oba jeżdżą sprawnie, szybko...
    Nagle stać cię na SLR i zaczynasz jeżdzić. I co? Poprosze Gwiazdę."

"Mój romans z wyścigami był krótki u burzliwy, po przesiadce z Poloneza 1.4MPI na 2.0 z silnikiem od Argenty i zakazie żony by kupić Subaru. ... Tak się stało, że pojawiła się okazja kupienia za sporą kasę Lancera - tym razem nie pytając żony nabyłem. Wrażenia posiadacza 230KM i 4x4: zachwyt, oczarowanie. Przy 2.0 z Argenty w Poldku zawsze było jakieś ale... coś było nie tak. W Lancerze wszystko jest tak, nawet fajnie się kręci, i to 4x4 nie jest problemem. Zakochanie, zauroczenie Polecam wszystkim wątpiącym, szybko się zapomina o bólu wyskoczenia z kilku tysięcy PLN. Obecnie wiem, że Lancera ani nowego Subaru nie oddam nigdy Co do tematu, w sumie nie ma co testować i wykazywać sobie, które jest lepsze...." i kończąc podobnie jak przedmówca... posiadanie czegoś ewidentnie lepszego daje frajdę, ale.... swoje kosztuje - zatem całe porównywanie szkła czy auta za kilkaset złotych z innym za kilka tysięcy ma sie właśnie tak.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    Powyższe można podsumować tak....

""SLR zamiata bez dwu zdan.
    Ktos ogląda w TV test Focusa 2.0 i SLR, zdjecia bateryjek i innych kwiatkow. I co? Nie widac roznicy. Oba jeżdżą sprawnie, szybko...
    Nagle stać cię na SLR i zaczynasz jeżdzić. I co? Poprosze Gwiazdę."

"Mój romans z wyścigami był krótki u burzliwy, po przesiadce z Poloneza 1.4MPI na 2.0 z silnikiem od Argenty i zakazie żony by kupić Subaru. ... Tak się stało, że pojawiła się okazja kupienia za sporą kasę Lancera - tym razem nie pytając żony nabyłem. Wrażenia posiadacza 230KM i 4x4: zachwyt, oczarowanie. Przy 2.0 z Argenty w Poldku zawsze było jakieś ale... coś było nie tak. W Lancerze wszystko jest tak, nawet fajnie się kręci, i to 4x4 nie jest problemem. Zakochanie, zauroczenie Polecam wszystkim wątpiącym, szybko się zapomina o bólu wyskoczenia z kilku tysięcy PLN. Obecnie wiem, że Lancera ani nowego Subaru nie oddam nigdy Co do tematu, w sumie nie ma co testować i wykazywać sobie, które jest lepsze...." i kończąc podobnie jak przedmówca... posiadanie czegoś ewidentnie lepszego daje frajdę, ale.... swoje kosztuje - zatem całe porównywanie szkła czy auta za kilkaset złotych z innym za kilka tysięcy ma sie właśnie tak.

Warto przypomnieć, że to jest forum Canona i Twoje "lansery" raczej mało kogo tu interesują.
    Łatwiej zaimponujesz tym swojej żonie. :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

A koszty rozwodu?
    Ja chyba musial bym miec 1.8 i L bo ten AF na slubie czasem moze nie wyrobic.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tak mam Nie pozbyłem się 85/1.8, zostawiłem go do tańców.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 45 z 61 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów