Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    też się nad tym zastanawiam, bo jakby nie było uzupełniają się te szkła...
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Też zostawiłem 85/1,8 po kupnie 85/1,2.Leżało i się kurzyło.Szkło świetne ale nie miałem ochoty po nie sięgać mając 85/1,2.Nawet gdybym miał ręcznie nastawiać odległość.[przez wiele,wiele lat były tylko takie obiektywy:smile:]
    to i tak wybrałbym 85/1,2.Jest po prostu lepsze.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Też zostawiłem 85/1,8 po kupnie 85/1,2.Leżało i się kurzyło.Szkło świetne ale nie miałem ochoty po nie sięgać mając 85/1,2.Nawet gdybym miał ręcznie nastawiać odległość.[przez wiele,wiele lat były tylko takie obiektywy:smile:]
    to i tak wybrałbym 85/1,2.Jest po prostu lepsze.Pozdrawiam
    Lepsze bez 2 zdań, ale przy dynamicznych scenach się nie wyrabia. Ostrzenie manualne to nie był by zły pomysł z tym że bez matówki z klinem efekty mogą być różne a ta z kolei daje ciemniejszy obraz co na ciemnej sali bardzo przeszkadza.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Lepsze bez 2 zdań, ale przy dynamicznych scenach się nie wyrabia. Ostrzenie manualne to nie był by zły pomysł z tym że bez matówki z klinem efekty mogą być różne a ta z kolei daje ciemniejszy obraz co na ciemnej sali bardzo przeszkadza.
    Hmm..Nie mam takiego problemu.Może to DsIII troszkę pomaga ,a może przeszło trzydzieści lat focenia na manualach.To dopiero był wolny "AF" .A sceny dynamiczne fotografowane były równie często co dzisiaj.Generalnie to każde szkło trzeba sobie oswoić no i używać tam gdzie jest potrzebne.Ten obiektyw to głównie studio,portret,aranżacje w plenerze itp.. .Do Street foto czy reportażu uzywam 35/1,4 lub 24-105/4.[Matówkę z klinem miałem w Praktice PLC i nigdy więcej nie chciałbym mieć Można się wściec gdy w najlepszym momencie w centrum kadru niespodzianie pojawia się czarny duży krążek.Mało światła lub macro przy takiej matówce to ...no nie będę używał brzydkich słów.] Przy takim zastosowaniu 85/1,8 był u mnie bezrobotny.Myślę że nie byłoby błędem trzymać go nawet używając rzadko.
    No ale nikt nie może mieć wszystkiego, bo gdzie by to położył :smile:
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hmm..Nie mam takiego problemu.Może to DsIII troszkę pomaga ,a może przeszło trzydzieści lat focenia na manualach.To dopiero był wolny "AF" .
    Rozumiem, że AF w 1dsmkIII jest szybszy, ale czy ostrzenie manualne z 85L nie jest problemem?

Uprawnienia umieszczania postów