Strona 28 z 61 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

meczylismy z dr11 85L vs 135L , generalnie przy tych samych parametrach to te same szkla ale z inna ogniskowa i katem widzenia , korzysc na swietle jest ale strata na szybkosci/dlugosci tez

cos za cos

a co do 85L vs 85 , wszystko pieknie ladnie , nie powiem ze chcialbym ta L ze wzgledu na swiatlo i korzysci np w kosciele , ale , na sali taki af w polaczeniu tym bardziej z 5d po prostu wymieka... tu szybkosc 85 robi swoje
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    meczylismy z dr11 85L vs 135L , generalnie przy tych samych parametrach to te same szkla ale z inna ogniskowa i katem widzenia , korzysc na swietle jest ale strata na szybkosci/dlugosci tez

cos za cos

a co do 85L vs 85 , wszystko pieknie ladnie , nie powiem ze chcialbym ta L ze wzgledu na swiatlo i korzysci np w kosciele , ale , na sali taki af w polaczeniu tym bardziej z 5d po prostu wymieka... tu szybkosc 85 robi swoje
    Na 5dII jest dużo lepiej z AF w 85II niż w 5d, praktycznie przy baaardzo słabym świetle trafia w punkt choć ma niekiedy z czasem mały problem :-D, przy tym świetle 5d nigdy u mnie nie trafiał .

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Na 5dII jest dużo lepiej z AF w 85II niż w 5d, praktycznie przy baaardzo słabym świetle trafia w punkt choć ma niekiedy z czasem mały problem :-D, przy tym świetle 5d nigdy u mnie nie trafiał .
    cos koloryzujesz. jesli mowisz o srodkowym to nie widze roznic 5d2 vs 5d1
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    cos koloryzujesz. jesli mowisz o srodkowym to nie widze roznic 5d2 vs 5d1
    A ja widzę różnicę, może miałem słabe 5d ;-).

Domyślnie

narzekacie na AF że wolny i w ogóle miałem to szkło w ręce przez ok 5min na pokazie mody, ok nie jest tak szybki jak inne Lki ale problemów z AF nie miałem przy 1.2 nie wszystkie strzały celne idealnie ale znacząca większość (robiłem pod reflektor część zdjęć żeby zobaczyć rozmycie więc może dlatego)
    problem się pojawia jak tylko zapniecie to szkło do czegoś innego niż 1D/s i użyjecie punktów inne niż środkowe to się można pociąć, ale to kwestia aparatu.

to jest szkło do portretów, mody, ślubów gdzie mało co się porusza z prędkością większą niż 6km/h

ale i tak nigdy nie zrozumiem osób narzekających na ciężar jakiegokolwiek szkła... czy to 85/1.2 czy 400/2.8 lub cokolwiek innego jak za ciężkie to czemu nie 85/1.8 czy 400/5.6 ? za ciemne to nie marudź.

mimo że miałem to szkło krótko i w specyficznych warunkach to światło 1.2 jest genialne możliwość zrobienia zdjęć przy iso 100 w rozsadnych czasach w pomieszczeniu przeciętnie oświetlonym jest bardzo wygodna..
    znam osóby co używa obu szkieł wymiennie zależnie od zlecenia.
    lżejsze/szybsze vs. jaśniejsze/bokeh i chwalą oba szkła tak samo. nie można jednoznacznie stwierdzić że jedno jest całkowicie lepsze od drógiego wszystko zależy od zastosowania.

to takie moje małe 3 i 3/4 grosze
    Pozdrawiam
    Piotr
    najcięższy grat 3006g bez osłony

Domyślnie

2pio - dorze to ująłeś i basta

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Też zrobiłem szybki teścik obu szkieł, wkleiłem co prawda w wątku ślubnym ale może nie wszyscy zaglądają, i przy okazji będzie wszystko w jednym miejscu. Zdjęcia wywołane na tych samych ustawieniach ACR.

Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna

Domyślnie

85L przy 1.8 lepsze od 85 przy 1.8. To chyba oczywiste, nie?

Dopiero zaczyna Awatar Rakan

Domyślnie

85 1.2 L Mk2 to jedno z najlepszych szkieł do fotografii na której potrzeby zostało stworzone. Mysle ze narzekanie tu na wolny AF to nieporozumienie, gdyż to szklo nie ma mieć szybkiego AF, tylko precyzyjny.
    1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
    blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Też zrobiłem szybki teścik obu szkieł, wkleiłem co prawda w wątku ślubnym ale może nie wszyscy zaglądają, i przy okazji będzie wszystko w jednym miejscu. Zdjęcia wywołane na tych samych ustawieniach ACR.
    roznice sa MINIMALNE. Podobnie efekty dalo moje porownanie paredziesiat postow wczesniej
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 28 z 61 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów