Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Mieszany widok

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Dziwi mnie jedna rzecz, że o ile na takiego 24-70 dużo ludzi narzeka że ciężki, to posiadacze 85 1.2 jakoś nie narzekają na ciężar (a to jeszcze parę gram więcej niż 24-70). Dla mnie to główny powód nieposiadania , ale może jak się ma 85 1.2 to obrazek tak rekompensuje wszystko, że nie ma co narzekać na wagę

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Dziwi mnie jedna rzecz, że o ile na takiego 24-70 dużo ludzi narzeka że ciężki, to posiadacze 85 1.2 jakoś nie narzekają na ciężar (a to jeszcze parę gram więcej niż 24-70).
    Inne wyważenie. 24-70L to dyszel, 85L to słoik.

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    może jak się ma 85 1.2 to obrazek tak rekompensuje wszystko, że nie ma co narzekać na wagę
    A to swoją drogą.
    the silence is deafening

Domyślnie

Powiem tak miałem 1.8 kupiłem 1.2 i pakuję bicepsy :-) obiektyw jest genialny co do AF może wolniejszy ale jak zrobi zdjęcie to jest ostre od 1.2 !!! Jeszcze ani razu bez pudła w studyjnym jak tez naturalnym oświetleniu. Nie widzę normalnie jego wad pewnie jego wielkość mi je przysłania. Wystarczy spróbować i naprawdę nikt z niego nie zrezygnuje. Używam też 135 ale 2.0 F to prawie dwa razy ciemniej :-).
    Regulamin pkt 8.
    canona 1D mark IV, 5d mark II , 24 II 1.4, 35 1.4, 85 1.2, 15 2.8 no i dedolight :-)

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beautysite Zobacz posta
    Jeszcze ani razu bez pudła w studyjnym jak tez naturalnym oświetleniu. Nie widzę normalnie jego wad
    Ani razu bez pudła czyli cały czas pudłuje i dalej wad nie widzisz? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beautysite Zobacz posta
    [...]Jeszcze ani razu bez pudła w studyjnym jak tez naturalnym oświetleniu. Nie widzę normalnie jego wad pewnie jego wielkość mi je przysłania. [..]
    No to masakra!

A powazniej - chetnie bym wymienil 85 1.8 na 1.2 - bo jest roznica, nie ma co gadac.
    Choc relacja ceny do jakosci 85 1.8 jest swietna.

Uprawnienia umieszczania postów