Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    taki gosc, handlarz obiektywami nie wie ze podczas zmiany przysłony nie zmienia sie konstrukcja obiektwu????<hehe> co ma piernik do wiatraka? to ekstremalna konstrukcja aż 85mm i światło 1,2 do tego najszersza tylna soczewka w systemach. Dziwie się że canon nie ma 85 1,4 zadowalające pół na pół 1,8 i 1,2 ale pewnie ktoś to już wyliczył . Dla mnie byl to jeden z powodów zmiany systemu, ci którzy chcą idealne 85 1,4 do nikona:P
    Chyba żartujesz... Nikkor AF 85 f/1,4 D na pełnej dziurze to chyba najgorsza 85-ka 1,4 z jaką miałem do czynienia, a trochę tego przeszło mi przez ręce... aberracja chromatyczna, że głowa boli, ostrość żadna, kontrast - masakra... po domknięciu do 2,0, 2,8 jest już dobrze, ale na 1,4 to pomyłka nie obiektyw... a zresztą po co ta dyskusja? i tak przecież wiadomo, że najlepsze są Samyangi... zwłaszcza te "ostre" od Cichego 85/1,2L jest świetnym obiektywem tylko na pełnej dziurze trzeba używać go zgodnie z przeznaczeniem, w końcu po coś ta jasność została dana i na pewno nie po to by focić pod słońce tudzież bawić się głębią ostrości bo tą przy tej ogniskowej można się wystarczająco pobawić nią już przy 2,0. Pozdrawiam, photolo.
    Ostatnio edytowane przez photolo ; 25-10-2009 o 00:14

Uprawnienia umieszczania postów