Cichy, wyrazy uznania za test i za cierpliwość.
Cichy, wyrazy uznania za test i za cierpliwość.
No. Cichy jest ok. Nie za dużo gada na forum ale za to robi inne bardziej pożyteczne rzeczy![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Tu kilka fotek na 1.2
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=325
O obiektywach wiem prawie wszystko
szlagg...
Oddam trabanta za to szkło!![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
no i właśnie doczekałem sie 85 L. Już po próbnych pstrykach zaprzyjażniliśmy sie. To szkło jest poprostu niesamowite. Ostrosć na 1,2 rewelka. Na kilkadziesiąt pstryknięć z ręki tylko kilka nietrafionych. Niemoge się juz doczekać na pierwszą portretową sesyjkę tym obiektywem. Wystarczy złapać w ręke i czuć że pancerna budowa. kilogram szkieł w końcu. Jestem zachwycony i mam nadzieję że nie zawiodę sie na nim w przyszłości.
[QUOTE=Cichy;534881]Przecież tu nie chodzi o samą głębię, dostajemy za tę kasę szkło, do którego wpada ponad 2 x wiecej światła przy otwartej przesłonie...QUOTE]
Prawie dwa razy więcej?
Sto procent więcej byłoby chyba z f/2.8 na f/1.4 ?
Jeśli się mylę, to prosze o wyjasnienie jak jest z tym przeliczaniem zwyżki procentowej światła do otworu przysłony?