Strona 60 z 61 PierwszyPierwszy ... 105058596061 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

85L II, to dla mnie obiektyw, ktory nie ma zamiennika w stajni Canona i jest niesamowity. Precyzyjny, nieslychanie ostry od pelnej dziury i pieknie oddajacy kolory - po prostu miód-mailna Dla mnie nie jest wada wolny AF (choc wolniejszego juz pewnie nie ma ), bo tego szkla nie tworzono z mysla o rajdach samochodowych czy wyscigach chartów a o przepieknych portretach itp.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 29-05-2014 o 12:44

Ja tez swoje 3 grosze dodam odnosnie tego obiektywu (C85L II).

Af nie jest jakis strasznie wolny (chodz jak przyjdzie mu przeleciec skale to troche to zajmuje) - i w trybie AI servo spokojnie daje rade sledzic ruchome obiekty (wymagane tutaj jest zapewne body z dobrym AF).

Wysunieta tylna soczewka powoduje ze obiektyw wymaga wiecej uwagi przy montowaniu i zdejmowaniu z body - no i brak wewnetrznego ostrzenia to troche denerwujaca sprawa zwlaszcza ze kontola nad ostroscia jest mozliwa tylko wtedy jak aparat jest wlaczony (jest to sterowane/napedzane elektrycznie) - czyli jesli sie odepnie objektyw z wysunietym tubusem celem spakowania to aby tubus wsunac trzeba obiektyw na nowo podczepic do aparatu (i aparat wlaczyc).

Generalnie problemem moze byc tez papierowa glebia ostrosci (przy niewielkiej odleglosi od obiektu fotografowanego) bo same przechylenie fotografa lekko w przod lub w tyl moze spowodowac ze nam sie GO przesuwa (przy tak malej glebi ostrosci mozna niemal chirurgicznie wycinac fotografowany objekt z tla) + dosc duze aberacje na pelnej dziurze.

Poza tymi "cechami" tego szkla jest to naprawde przyjemny sloiczek (na + tez trzeba trzeba dodac bardzo precyzyjne ostrzenie manualne).
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 19-06-2014 o 16:40 Powód: dubel

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta

Af nie jest jakis strasznie wolny (chodz jak przyjdzie mu przeleciec skale to troche to zajmuje) - i w trybie AI servo spokojnie daje rade sledzic ruchome obiekty (wymagane tutaj jest zapewne body z dobrym AF).
    Miałem okazję pofocić 85L z 1Dx i AF jest rzeczywiście wyraźnie szybszy niż chociażby na 5DIII. W sumie body mają niby ten sam AF, ale chyba napięcie w 1-ce wyższe i to powoduje lepszą pracę.

Jak dla mnie genialne szkiełko pomimo wolnego AFa a obrazek nie do podrobienia.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta

Miałem okazję pofocić 85L z 1Dx i AF jest rzeczywiście wyraźnie szybszy niż chociażby na 5DIII. W sumie body mają niby ten sam AF, ale chyba napięcie w 1-ce wyższe i to powoduje lepszą pracę.

Jak dla mnie genialne szkiełko pomimo wolnego AFa a obrazek nie do podrobienia.

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Af jest kompletnie rozny w 5dmk3 i 1dx. Bez porownania w 1dx ostrzy zawsze i celnie czego o 5 nie mozna powiedZiec...
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Uzależniony

Widac ja na dloni, roznice!

https://www.youtube.com/watch?v=HCdk8HmSFTg

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Przetestowałem na prawdę dużo obiektywów do portretu. Między innymi również Bronica 75mm 2.8, Hasslblad 80mm 2.8 Synchro Compur, Sigma 85mm 1.4, Contax 85mm 1.4 i 2.8 i na prawdę bardzo ciężko o dobry obiektyw portretowy. 85mm 1.2 L II jest na prawdę bardzo dobrym sprzętem, ale również wymagającym. Na 5D MK III strasznie mi mydlił, miałem 90% nieostrych niewcelowanych zdjęć.

Miałem 85LII. Z 6D było na tyle licho że po 2tyg. wróciłem do 1.8

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Licho pod jakim względem?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Jak to? Rozwiń myśl
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 60 z 61 PierwszyPierwszy ... 105058596061 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów