Strona 40 z 61 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Oprocz standardowych testow na FF/BF, ostrosc itp., zwrocilbym uwage na czystosc szkiel wewnatrz.
    Sam dbam przesadnie o sprzet a poza tym nie uzywam go w ekstremalnych warunkach a w moim ulubionym obiektywie jakim jest wlasnie 85L II zobaczylem miedzy soczewkami wlos o dlugosci ~50mm
    Oczywiscie nie wplywa to zupelnie na zdjecia, jednak zdziwilo mnie to baaaardzo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przepraszam - 5mm
    Dzięki. Tak też myślałem, i zrobiłem. Widać ten tubus wysuwany to inna bajka niż w 50/1,4 i chyba ciężko go uszkodzić.

W każdym razie wszystko grało i mam od wczoraj to szkło , bajka wciąż nie miałem okazji go przymknąć, bo tak ostry jest na 1,2

Na razie fociłem tylko przedmioty statyczne, ale widać gołym okiem że 1,2 i 1,8 to inny klimat. W portrecie różnice pewnie będą mniejsze, bo nie da się robić tylko na 1,2 , ale i tak nie żałuję wydane kasy. Z moją 85/1,8 chyba się pożegnam...

ps. ale gigantycznie aberruje na dworzu przy pełnej dziurze :eek:
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    ps. ale gigantycznie aberruje na dworzu przy pełnej dziurze :eek:
    Aberruje kazde szklo 8)
    Kwestia doswiadczenia Fotografia, to nic innego jak po pierwsze dobor odpowiedniej sceny (pomyslu na zdjecia) a po drugie - odpowiedniego i dobrego swiatla. Jesli ktos chce robic zdjecia np. o 12.00 na f/1.2, to jego wybor - ja bym do tego wybral zupelnie co innego (inne szklo, inna przeslone inny... czas :-D)

Domyślnie

Wiadomo, akurat testowałem o godz 13.00 , stąd takie fotki .

Aha, po czytaniu forum byłem przygotowany do szoku w żółwim działaniu AF, ale w cale nie jest tak źle! Jak dla mnie do portretu spokojnie wystarczy. To co mnie również zaskoczyło na plus to 100% trafień, więc potwierdziło się to co pisaliście powyżej. Mam nawet wrażenie , że szybki i porywyczy AF w 85/1,8 jest mniej celny.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Na mojej stronie w dziale fotografia/koncerty 90% zdjec jest wlasnie z tego szkielka.
    To jeden z najlepszych moich obiektywow i co by o nim nie pisac zlego, to swietne i bardzo dobre jakosciowo szklo.

Polecam, szczegolnie na FF: www.mariuszewczuk.pl

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Aha, po czytaniu forum byłem przygotowany do szoku w żółwim działaniu AF, ale w cale nie jest tak źle!
    Ja również byłem mile zaskoczony po lekturze forum szybkością AF w 85L. Niestety nie mam swojej 85L ale podpiąłem kiedyś znajomego i wcale nie wydał mi się wolny... No ale mi nie przeszkadza AF w 5D2 ani jego shutter lag... i truskawki posypuję cukrem :-D
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

jak dla mnie zdecydowanie za wolne nawet do bardziej dynamicznego tanca - chodzi mi o slubniaki - zdecydowanie za duzo nieostryk w punkt - choc do pleneru jak dla mnie bajka dlatego je trzymam inaczej juz dawno puscil na gieldzie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tańce weselne na 85tce? Nie wierze w co widze

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No. Większość robię 24 albo 35 ale 85 można fajne portrety podczas tańca trzasnąć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    też się nad tym zastanawiam, bo jakby nie było uzupełniają się te szkła...

Strona 40 z 61 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów