No prosze - to jednak mozna ;-)
No prosze - to jednak mozna ;-)
pewnie ze 85 1.2 nadaje sie do sportu tylko trzeba nim umiec pstrykac fotki.
ogolnie te zdjecia wyzej sa bardzo cienkie. na Flickr mozna znalezc wiele fajniejszych fotek w dosc szybkim ruchu a 85 1.2 spisala sie rewelacyjnie
http://www.flickr.com/photos/cats-ea...l-canon85mmf12
http://www.flickr.com/photos/cats-ea...-canon85mmf12/
nie moge teraz znalezc takiego wypasnego zdjecia z igrzysk olimpijskich, fotka byla robiona gimnastyczce jak robila szpagat w powietrzu, poprostu szczeka opadala...
Ostatnio edytowane przez don ; 31-10-2008 o 13:33
Moja CaroLina
Zwróćcie uwagę na to , że wyżej wymienione zdjęcia są robione 85LII podpiętym do jedynek, (mkII i mkIII) u których AF jest jednak o wiele sprawniejszy niż w takiej 5d.
Nie zmienia to jednak faktu, że 85LII jest bardziej wszechstronnym szkłem niż panuje uogólniona opinia na naszym forum.
O af to wiem , lecz tak myślałem ile razy będę używał 1,2 , fajnie jest mieć nie mowie ze nie. Na 135 ostatnio chciałem postrzelać portrety na f2 niektóre są ok reszta to już hardcore.
MMM , ABJ dzięki za odpowiedz tak tez zrobię , różnica pójdzie na coś dłuższego niż 135mm .
BuRton proszę poszukaj tej foty aż jestem ciekaw.
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 31-10-2008 o 14:00
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
obiecane porownanie MkII i MKI
Dla ulatwienia mkII po Lewej. Niestety mam na MKII popsuty przez ZYTNIA AF i ustawia mi na BF. Wszystko na 1,2.
i pod Swiatlo
Podsumowujac
Ja roznic ni wiedze. AF dziala pobnie. Canon robi przeskok z mki na ii po to zeby wiecej klasy moc brac za to samo szklo - taka jest moja interpretacja
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
A co się spodziewałeś ? Napisali, że powłoki jakieś dodali, że AF szybszy (?) i ludzie, zmieniajta
Czekam na dostawe 24 L II i zrobimy porównanko :]
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zanim zapakowałem 85/1.8 do wysyłki to bardzo chciałem (dla własnej satysfakcji i wmówienia sobie że dobrze zrobiłem zamieniając na 85L II) znaleźć koniecznie coś w czym 85L będzie lepsze. Myślę sobie, na pewno eLka będzie lepsza pod światło, przecież nowe powłoki itd. Wyniki poniżej, są EXIFy