Wielokrotne użycie filmu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szwayko
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2083

Zamieszczone przez aligator16 Zobacz wpis
    No dobra ale jeżeli będziemy chcieli założyć pierwszy raz klisze (na szybko) i się pomylimy o jedną dziurkę,
    Klisza jest tak wycieta na poczatku ze nia ma takiej mozliwosci.

I tak przy okazji poruszenia sprawy podczerwonego "licznika". Czy da się go jakoś zakleić żeby aparat nie prześwietlał klisz podczerwonych (chyba tak się na to mówi)?
    Nie ma takiej potrzeby:
    ______
    You can see the IR frame counter near the top of the film rail on the right side. This might fog some infrared type films, but most IR film users report that it is actually not a problem in spite of Canon's cautions against using IR films with the Elan II/IIe.
    ______
    Od modelu EOS 50 licznik ma niewielki wplyw na klisze IR, moze byc tylko mala mgielka na brzegu kliszy.
    Ostatnio edytowany przez szwayko; 311.
    frickr FB
    www.szwajkowski.pl

Komentarz

• aligator16
      Początki nałogu
      • 2008
      • 457

Aha to już chyba wszystko rozumie Czyli nie ma nawet potrzeby zbyt dokładnego wkładania kliszy bo i tak aparat zacznie liczyć od standardowego miejsca - dobrze rozumie?

I ktoś mi powie że analogi to przestarzałe i słabo rozwinięte konstrukcje

A co z tą mgiełką w IR? Może czy musi być? I czy próbowałeś sam próbować z tym IR?

Komentarz

• terminator
        Początki nałogu
        • 2007
        • 325

Zamieszczone przez jkl8 Zobacz wpis
        Ja również uważam, że Kraków to Stołeczno Królewskie Miasto. Zaraz się warszawiacy oburzą, ale przecież wcale nie odbieram w ten sposób Warszawie miana centrum administracyjnego kraju.
        OT
        Bez urazy, ale król z kolumny uznał je za zadupie i się wyprowadził...

P.S. Nie jestem z Warszawy
        Ostatnio edytowany przez terminator; 12947.
        __________________________________________________ ____
        " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
        chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• panuna
          Początki nałogu
          • 2007
          • 267

Zamieszczone przez terminator Zobacz wpis
          OT
          Bez urazy, ale król z kolumny uznał je za zadupie i się wyprowadził...

P.S. Nie jestem z Warszawy
          A ja jestem z Krakowa i kładę na to lagę. Po za tym prawda jest inna, ten gość z kolumny wyprowadził się, bo nie miał kogo znaleźć do wyrzucenia gnoju od smoka i mu w komnatach zaciągało

Komentarz

• terminator
            Początki nałogu
            • 2007
            • 325

Zamieszczone przez panuna Zobacz wpis
            A ja jestem z Krakowa i kładę na to lagę. Po za tym prawda jest inna, ten gość z kolumny wyprowadził się, bo nie miał kogo znaleźć do wyrzucenia gnoju od smoka i mu w komnatach zaciągało
            Może nawet nie wiesz, ale dużo w tym prawdy. Zastanów się dlaczego we Francji tyle zamków? Bo gdy jeden jeszcze był "zasrywany", już budowano kolejny do przeprowadzki. Gdy kasa się skończyła wynaleźli perfumy.:grin:
            __________________________________________________ ____
            " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
            chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• panuna
              Początki nałogu
              • 2007
              • 267

Zamieszczone przez terminator Zobacz wpis
              Może nawet nie wiesz, ale dużo w tym prawdy. Zastanów się dlaczego we Francji tyle zamków? Bo gdy jeden jeszcze był "zasrywany", już budowano kolejny do przeprowadzki. Gdy kasa się skończyła wynaleźli perfumy.:grin:
              Pracuję po sąsiedzku i po tylu latach do tej pory zalatuje A tak poza tym to odpuszczam bo jeszcze wątek zamkną, bo treść niezgodna z tematem;-)

Komentarz

• mrek
                Początki nałogu
                • 2004
                • 331

Aha to już chyba wszystko rozumie Czyli nie ma nawet potrzeby zbyt dokładnego wkładania kliszy bo i tak aparat zacznie liczyć od standardowego miejsca - dobrze rozumie?

I ktoś mi powie że analogi to przestarzałe i słabo rozwinięte konstrukcje
                Zaznaczam, ze EOS 1n odlicza klatki klasycznie. Nie ma czytnika podczerwieni bo Canon uznal, ze profesjonalisci moga uzywac filmow na podczerwien. A EOS 1v z kolei ma naciag paskowy, nie korzysta z perforacji filmu. Jest przez to cichszy.
                Pozdrawiam
                Marek
                -----------
                canon user

Komentarz

Pracuję...
                X