Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
Może ktoś zna odpowiedź na forum - bo dodzwonić się do Wimalu graniczy z cudem, a ich odpowiedzi w tym temacie też nie do końca ufam - czy darmowy upgrade z cs3->cs4 tyczy się tylko ps-a kupionego u autoryzowanego dystrybutora czy też kupując na allegro (z f.vat.) również mam do tego prawo?

Po przeliczeniu ceny ps-a wg kursu celnego, który będzie od 1 października, doliczeniu vat-u - cena wychodzi taka, jak na allegro.

Pytanie tylko - na ile legalna jest sprzedaż ps-a przez nie-dystrybutora (czyli całe all).
Się dodzwoniłem. Tak więc darmowy upgrade niby jest, ale jakoś tak z nieśmiałością o nim w wimalu handlowcy mówią. Że zasady niejasne, że prawdopodobnie trzeba będzie przedstawić fakturę, ważny będzie termin rejestracji oprogramowania. A sam upgrade faktycznie ma być darmowy, ale wysyłka z Irlandii już nie. Tak ogólnie - coś jest na rzeczy, ale nic nam nie wiadomo na 100%.

Oczywiście jeśli chodzi o temat handlarzy ps-em z allegro handlowcy w wimalu są na nie, ale nie usłyszałem żadnego konkretnego powodu ani zapisu licencyjnego. No konkurencja Panie:rolleyes:

EDIT: Czyli dalej żadnego konkretnego potwierdzenia lub zaprzeczenia - ma ktoś może jakiekolwiek namiary na przedstawiciela adobe zajmującego się kwestią licencji i legalności oprogramowania?