Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Wątek: kiedy ps CS4

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ja mam CS2 i tego nie ma... przed chwilą sprawdzałem.

u kolegi też sprawdzałem - ma CS3 - też tego nie ma.

może niejasno się wyraziłem.
    chodzi mi o to, żeby w jeden folder wrzucić warstwy, potem zrobić nad tym folderem warstwę korekcyjną, - i tak jak się z altem klika między korekcyjną a warstwę którą chcemy korygować to ja chcę to samo tylko że zamiast tej warstwy cały katalog z warstwami w środku.
    Dalej nie bardzo rozumiem. Poniżej obrazek.

[/URL]

To co Ty nazywasz "folderem" to chyba grupa właśnie. Potem chcesz, żeby nowa warstwa korekcyjna była "ożeniona" (miała taką strzałeczką jak środkowa warstwa na w/w obrazku) tylko z grupą, czyli oddziaływała tylko na grupę a nie na warstwy poniżej. Czy Tak? Nie bardzo widzę sens takiego "małżeństwa"

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    OT: Janusz czy ma znaczenie jeśli RAW wywołam do TIF, a następnie po korekcji zapiszę go w PSD (~80MB) a nie w TIF(~180MB)? Oczywiście oprócz wielkości. Czy różnica w wielkości przekłada się na zawarte w nim informacje? EOT.
    Nie powinno mieć znaczenia choć nie do końca rozumiem problem. Jak wołasz RAWa w ACR do PSa to on w zasadzie nie jest w żadnym formacie - określasz tylko czy ma być 8 czy 16 bit. Dopiero przy zapisie na dysk określasz format zapisu. Jak wołasz zewnętrznym konwerterem to albo do TIFFa albo "do PSa" - zdaje się niektóre konwertery dają takie możliwości. Zdaje się - nie mam pewności a ostatnio to ja tylko ACR uprawiam
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-09-2008 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów