Za ciasny kadr, szczególnie góra. Denerwuje mnie ten czarny pas na środku, spróbowałbym zrobić zdjęcie z niższej pozycji by odbicia świateł były bliżej tych (hmm) ogródków piwnych?
Za ciasny kadr, szczególnie góra. Denerwuje mnie ten czarny pas na środku, spróbowałbym zrobić zdjęcie z niższej pozycji by odbicia świateł były bliżej tych (hmm) ogródków piwnych?
W sensie że górna krawędź kadru jest za nisko. (Góra jest za mocno przycięta).
Pomiędzy ogródkami piwnymi ( tak na prawdę jest to promenada gdzie po jednej stronie jest ciąg sklepów i kawiarni a po drugiej murek na, którym siedzą ludzie i obserwują spacerowiczów ) a linią wody jest sporej szerokości plaża stąd ten ciemny pas. Zdjęcie jest zrobione z tarasu na przeciwległym wzgórzu i zrobić je z niższej perspektywy niby można ale wtedy gasną te odbicia. Powyżej obciętego kadru nic się nie dzieje i pojawiłby się kolejny pas. Na trzy równe części też nie bardzo bardzo jest jak podzielić bo podział wymusza środkowy pas. Stąd między innymi zdecydowałem się na niby panoramę za, którą nie przepadam. Będę tam zapewne pod koniec lata to może jeszcze coś pokombinuję z tym kadrem.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
W zamknięciu i to nie tylko od góry mam już tylko jedno zdjęcie. Na wcześniejsze zerknę w domu ale wydaje misie, że to już przerabiałem i nie było dobrze.
Czarny chleb i czarna...
Jeszcze jakby nie była software'owo zblurowana...
Fajne!
Tamto byłoby super, gdyby nie ten blur... Dwa następne - ja się wstrzymam
Ostatnie - dobrze przyuważone. Dałbym dłuższy czas i mimo wszystko wypoziomował.
Ostatnio edytowane przez micles ; 22-05-2009 o 18:29
Micles to zdjęcie jest wypoziomowane. To jest zjazd z mostku. To tak jak byś poziomował stok góry. :-D