Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
no dobra skoro tak, to chcialbym niesmialo zwrocic uwage, ze w dziale "fashion/glamour/akt" pojawil sie nowy mlody wilk, ktoremu chyba nalezy wbic do glowy te slowa
do dziela moderatorzy, bo inaczej narodzi sie nowy micles
Zaraportuj - sie zobaczy .

Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
Jetes tu na forum tak dlugo ze twoja wiedza na temat sztuki w fotografii powinna byc na tyle duza ze zamiast mowic mi co powinienem robic moglbys od czasu do czasu ocenic czyjas tworczosc i wskazac wlasciwa droge, mysle ze, ze zdaniem moderatora ludzie bardziej sie licza . Co wiecej, uwazam ze niektorzy zle rozumuja negatywne komantarze, traktujac je jako np ,,uprzedzenie" jak dla mnie to troche banalne myslenie. Krytyka uczy i powinna pobudzac do myslenia, do zmian a nie byc traktowana jako atak.
Wszystko zależy co to znaczy "negatywny komentarz". Zupełnie co innego jest jak ktoś pisze, że mu się kadr nie podoba albo że jego zdaniem światło było źle ustawione a czym innym ględzenie że zdjęcia nie są sztuką.
Nie wspominając już o tym, że to że ktoś ma galerię nie oznacza że chce żeby jego zdjęcia były oceniane - może chce pogadać o świecie, pokazać jakieś ciekawe albo śmieszne wydarzenia. Nie każdy zamieszcza tu zdjęcia od razu z zamiarem napinania muskułów jaką to sztukę prezentuje. Wątki galeryjne należy tu traktować bardziej towarzysko bez zadęcia.

Wychodząc z tego i z tego co napisałem wyżej nie zamierzam w żadnym wypadku niczyjej twórczości oceniać.
Poza wszystkim staż na forum do niczego nie predestynuje, a już szczególnie do jakiejś pogłębionej wiedzy na temat sztuki. Od tego są stosowne studia oraz osoby obdarzone szczególną wrażliwością. Tej ostatniej zresztą ani żaden papier, ani staż, ani doświadczenie nie załatwi, bo to się albo ma albo nie.

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
Dawno temu przeczytałem kilka komentarzy Sergiusza i o dziwo facet z reguły wie o czym pisze i jeśli chodzi o teorię to naprawdę zrobił na mnie wrażenie.
Jak mało kto na tym forum.