To teraz już całkiem poważnie się zastanawiam nad A700, może rzeczywiście lepiej troszkę poczekać i w nią zainwestować.
Jeszcze mam pytanko a Wy używaliście może A700? Jeśli tak to jakie wrażenia?![]()
To teraz już całkiem poważnie się zastanawiam nad A700, może rzeczywiście lepiej troszkę poczekać i w nią zainwestować.
Jeszcze mam pytanko a Wy używaliście może A700? Jeśli tak to jakie wrażenia?![]()
O to na prawdę lepiej zapytać na forum alfa-klubu - http://klubkm.pl/
Canon-board to - jak nazwa wskazuje - forum użytkowników aparatów marki Canon.
Może się trafi ktoś, kto ma/miał do czynienia z a700, ale na klubkm możesz znaleźć o wiele więcej opinii.
Widzę, że jednak moglibyście doradzić i mi coś na tym forum.
Zastanawiam się właśnie między A350 a A700.
A skoro mieliście styczność z tymi lustrami to proszę o jakąś rade.
Mogę liczyć na pomoc uprzejmych kolegów?
Tutaj się nie ma co zastanawiać, bo między tymi puszkami są ze dwie klasy różnicy.
Wykonanie, jakość zdjęć, szybkość - wszystko jest po stronie A700.
Najlepiej iść do sklepu, wziąć w dłonie i wszystkie wątpliwości raczej znikną.
A ja Ci radzę kupić aparat do którego możesz dokupić dobre szkła w dużym wyborze. Moim zdaniem są dwa systemy - Nikon (ew. FujiFilmFPS5PRO) i Canon. Ja właśnie wracam do Canona. Miałem przygodę z innymi systemami i muszę stwierdzić, że warto zdecydować się na system z dobrymi szkłami i dużym ich wyborze. Wszelkie wynalazki typu Sony (niby KM - słabe szkła i mało dobrych), Olympus itd. to nowości, więc i dobre szkła są drogie bo jest ich mało. Pentax ma dobre szkła, puszki też niezłe ale jest mało popularny i b. dobrych szkieł też jest mało, a jak są to drogie. Chyba, że chcesz bawić się w fotografię bardzo sporadycznie i bez jakichś większych wymagań. To polecam nowe Olympusy z bardzo dobrymi szkłami "kitowymi". Jeśli wręcz przeciwnie, to zastanów się do czego ci jest potrzebny aparat (reportaż, portret itp., przyroda, sport) i wtedy dopasuj do swoich potrzeb (szybkość migawki, szumy, live view, itp.) a nie kieruj się reklamami, bo nie ma wszystkomających aparatów. Bardzo fajne testy są na optyczne.pl i fotopolis.pl. Polecam i życzę miłej lektury.