Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sony A350 czy A700 ?

Mieszany widok

ola212
    Guest

Domyślnie Sony A350 czy A700 ?

Hej, od dłuższego już czasu zastanawiam się nad kupnem lustra, ale nadal mam wątpliwości. Pisałam na forum ale nie byłam jednak zdecydowana na konkretną markę, może dlatego trudno było mi coś doradzić.A teraz już chciałam się Was poradzić, bo bardzo zainteresowały mnie dwa modele: A350 i A700. Może ktoś z Was używa? I mógłby mi co nieco powiedzieć na ten temat?
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 19-09-2008 o 12:16

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola212 Zobacz posta
    Hej, od dłuższego już czasu zastanawiam się nad kupnem lustra, ale nadal mam wątpliwości. Pisałam na forum ale nie byłam jednak zdecydowana na konkretną markę, może dlatego trudno było mi coś doradzić.A teraz już chciałam się Was poradzić, bo bardzo zainteresowały mnie dwa modele: A350 i A700. Może ktoś z Was używa? I mógłby mi co nieco powiedzieć na ten temat?
    ale to, w sumie, nie to forum

podkleje:

jakby nie patrzec, A350 i A700 to inny producent.

a tak z innej beczki: poszukaj forum KKM, tam bedzie latwiej znalezc ta informacje. nie twierdze, ze tu sie nie da, ale po prostu tam bedzie duzo szybciej
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

ola212
    Guest

Domyślnie

Wiem o tym, ale decydując się na sprzęt nie określiłam na wstępie jaka to będzie marka (przynajmniej ja tak zrobiłam), chciałam dowiedzieć się coś ogólnie na temat różnych modeli. A teraz już chciałabym się poradzić konkretniej.
    Ps: dodam że piszę w dziale ogólnym, także moje pytanie znajduje się chyba w dobrym miejscu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola212 Zobacz posta
    Wiem o tym, ale decydując się na sprzęt nie określiłam na wstępie jaka to będzie marka (przynajmniej ja tak zrobiłam), chciałam dowiedzieć się coś ogólnie na temat różnych modeli. A teraz już chciałabym się poradzić konkretniej.
    Ps: dodam że piszę w dziale ogólnym, także moje pytanie znajduje się chyba w dobrym miejscu.
    No właśnie określiłaś 8) - stąd ten link. Tam się dużo więcej dowiesz na temat modeli które wymieniłaś .
    A350 i A700 to aparaty firmy Sony nie Canona.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2008 o 11:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

ola212
    Guest

Domyślnie

A ja nadal nie zdecydowałam co kupić jakoś nikt nie chce mi doradzić.
    Odwiedzałam różne sklepu i muszę powiedzieć że modele A350 i 700 mnie bardzo zainteresowały. No ale nie wiem jeszcze do końca co zrobić. A może ktoś z was używa? I może mi co nieco podpowiedzieć o tych lustrach?
    Ostatnio edytowane przez ola212 ; 18-09-2008 o 10:29

Domyślnie

http://optyczne.pl/71.1-Test_aparatu...DSLR-A350.html
    http://optyczne.pl/59.1-Test_aparatu...DSLR-A700.html

Jeśli a350, to raczej a300 - mniejsza rozdzielczość, mniejszy szum, a poza tym to jednakowa (i tańsza) puszka. Mimo wszystko w tej klasie są lepsze aparaty. Sony wyróżnia się tylko dobrym podglądem na żywo i odchylanym ekranem.

Jeśli kogoś interesuje alpha-system, a700 jest bardzo dobrą puszką.

Tylko nie kupuje z kitem 18-70 bo to śmieć - zdecydowanie najgorszy kitowy obiektyw na rynku.

ola212
    Guest

Domyślnie

A700 robi wrażenie masz racje, ale to i większy koszt zarazem. A ja nie wiem czy mogę sobie na niego pozwolić. Muszę to przemyśleć, może warto jednak troszkę poczekać i zainwestować więcej. Ciężka sprawa muszę przyznać.

A czy mógłbyś mi powiedzieć jakie są różnice między A300 a A350 bo jakieś muszą być?

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

moim zdaniem lepiej poczekac i dozbierać na lepszy sprzęt

ola212
    Guest

Domyślnie

To teraz już całkiem poważnie się zastanawiam nad A700, może rzeczywiście lepiej troszkę poczekać i w nią zainwestować.
    Jeszcze mam pytanko a Wy używaliście może A700? Jeśli tak to jakie wrażenia?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów