To nie brak szacunku, po prostu jak ktoś założy nowy wątek to jest zaraz odsyłany do starego, a jak w starym nie znajdzie się do końca odpowiedzi i za da pytanie to nikt nie raczy odpowiedzieć więc się wolałem przypomnieć .

Czytałem właśnie na innym forum obszerny opis budowania studio z podzespołami zamówionymi z funsports

zestaw ten wyglądał następująco

2 x JH6800 164zł (kabel 5m)
2 x Statyw W803 116zł
2 x Parasolka C190 116zł
1 x Tło 48zł Polipropylenowe Szare 2,75x6m
1 x Tło 48zł Polipropylenowe Czarne 2,75x6m
1 x SA03 45zł wtyk mały jack

razem 537zł

to temat z przed kilku lat więc nie wiem jak cenowo to wygląda obecnie w każdym bądź razie był polecany na początek i bardzo wiele osób od tego zaczynało dla tego jak zobaczyłem że ten zestaw firmy eltac który podałem w linku który jest zbliżony parametrami do tego który podałem wyżej zacząłem się zastanawiać czy oby na pewno ta firma jest godna polecenia, i ten zestaw może ktoś zna jednak z praktyki, stąd moje pytanie.

Na pewno zestaw fun100 jest o wiele lepszy, ale widzę że cena tego zestawu to prawie 700 pln, do tego to nie koniec wydatków , wiadomo jeszcze tła i kilka innych potrzebnych rzeczy, pierwszy zestaw mógłby się zamknąć w 500 pln, fun100 pewnie ok 900 więc jednak nie wiem czy nie wybiore na początek męczarni z ręczną regulacją błysku

Ps:zestawy ze swiatłem ciągłym zupełnie się nie nadają?

pozdrawiam