Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: Poczatki studyjne w domowych warunkach

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie

Zastanawiam się dlaczego mój wątek wylądował jako post tutaj. Chyba tylko dlatego, że nieszczęśliwie w temacie napisałem "początki".

Właśnie skończyłem czytać całość, bo liczyłem, że jakieś odpowiedzi na moje pytania padły, że popełniłem nietakt. Niestety, to wątek o świetlówkach, światłach ciągłych i chińczykach. Dwa razy wspomniane o ELFO, nic o Bowens, czy Marko Flash. Nic na temat stołów czy namiotów bezcieniowych. Pozatym wydaje mi się, że dział "dla początkujących" jest niewłaściwy. Chodziło o doprecyzowanie, a nie zaczynanie od początku.

Dziękuję moderatorowi za stracone popołudnie
    Ciekawe czy raczył przed przepięciem chociaż przeczytać.

PS. Dowiedziałem się, już u ELFO, że statywy są z amortyzatorem powietrznym, i że warto dorzucić do zestawu radiowyzwalacz. Pozostałe sprawy jak najbardziej aktualne.

Pozdrawiam.
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fostel Zobacz posta
    Właśnie skończyłem czytać całość, bo liczyłem, że jakieś odpowiedzi na moje pytania padły, że popełniłem nietakt.
    Nawet jeśli nie padły to nadal zamiast zakładac nowe wątki należy skorzystać z Pkt 3. Regulaminu i napisac swoje pytanie w wątku związanym z tematem pytania. Nie, nie ja przeniosłem ale popieram bo też bym to zrobił.
    Nie musiałeś tego wątku czytać, wystarczyłoby żebyś w nim umieścił swoje pytanie.

A na temat... nie podałeś ile tych lamp potrzebujesz. Twoje wymagania (z wyjątkiem statywów - nie są z poduszką powietrzną no i poza tym jeśli to mają być stabilne statywy to ja osobiście nie brałbym na kółkach ) spełnia chyba ten zestaw:
    http://www.allegro.pl/item580445181_...h_osprzet.html

Elinchrom, dystrybuowany w Polsce przez Milso ( www.milso.com.pl ) też ma ten zestaw w oficjalnej ofercie, tylko coś na ich stronie nie mogę znaleźć, więc warto napisać do Milso. Cena u dystrybutora chyba dokładnie taka jak na tej aukcji Allegro - 3150zł .

Domyślnie

Lampy oczywiście mają być dwie, sam nie wiem jak mogłem o tym nie wspomnieć.

Z Elfo dostałem taką wycenę:

2x Quant 500Ws (2745)
    2x Softbox 50x90 (641)
    2x Statyw AST-3R (302)
    2x komplety kółek do statywów (106)
    Torba L (mieści całość, chyba poza statywami) (223)
    Radiowyzwalacz CF-01 (143)

Całość 4160
    Brutto: 5075,-

Gdzie można kupić dobre i nie najdroższe (naturalnie szare lub białe) kartonowe tło o szerokości coś koło 2,4m?

EDIT: Przeglądam ofertę Milso
    D-Light4:
    fotocela z tyłu?

Ciekawe stoły bezcieniowe.

Ten stół mnie zaciekawił, szukam producenta:
    Ostatnio edytowane przez Fostel ; 25-03-2009 o 13:49

Domyślnie

Producent to FOMEI
    STOŁY FOTOGRAFICZNE
    Ceny jednak są zabójcze jak na mój gust.

BIG TABLE 100 - jeśli dobrze usłyszałem to 1600,-

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fostel Zobacz posta
    Ceny jednak są zabójcze jak na mój gust.
    Tylko wiesz... to akcesorium się raczej nie zużywa jak tego nie zniszczyć. Można korzystać długie lata a z założenia - służy do wykonywania komercyjnych fotografii stockowych, więc wpuszczasz w koszta, biznesplan i ma się w niedługim czasie zwrócić. Do celów tylko hobbystycznych to rzeczywiście drogie, ale jak ma na siebie zarabiać to drogi byłby jakby 10x tyle kosztował.

Uprawnienia umieszczania postów