Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: Poczatki studyjne w domowych warunkach

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    600WS to mega duzo na mieszkanie, nawet na studio. Robilem w studio ostatnio zdjecia i rozmawialem z wlascicielem fotografem, 300ws w zupelnosci wystarczy. W tym studio mieli 2x600 Ws nigdy nie byly uzyte na full, zazwyczaj 1/2 mocy. A co dopiero w domu. Koszt lampy 300Ws to okolo 600zł, a 600 WS to juz grubo ponad 1000. Nie ma sesnu ani potrzeby kupowania 600WS do domu, tym bardziej jeszcze dwoch.
    każdemu według potrzeb, pracując na powierzchni 20m2 (4x5) jadę na takim zestawie i nie uważam żeby było aż nadto. Zawsze lepiej mieć więcej niż za mało. Tym bardziej że ostatnio stosunkowo często wyciągam te lampy na dwór
    Jest kilka patentów na ograniczenie mocy jak za dużo, ale zdecydowanie ciężko będzie jak światła za mało.

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    hehe na to chyba budżet mnie nie puści
    Chodzi mi o coś takiego, przy czym mógłbym swobodnie poeksperymentować, nie musi to być od razu sprzęt pro... I chociaż w sprzęt, który wymieniłeś na pewno warto by zainwestować, to ja chcę podejść do tego trochę luźniej, bo jak pisałem wcześniej to byłby dopiero początek ze studiem...
    Dokładnie w takiej sytuacji lepiej jest wynając na dwie trzy godzinki studio i się pobawić. To co polecam to nie jest sprzęt pro bo taki kosztuje więcej niż zestaw podany przez ciebie w stopce.
    A propos stopki... od razu kupowałeś ten zestaw czy też wymieniałeś? I właśnie to wygląda w ten sposób, że kupujesz tanio, dwa razy kupujesz... wiem bo samemu popełniłem ten błąd.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 19-09-2008 o 10:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów