Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: Poczatki studyjne w domowych warunkach

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Co to są "lampy halogenowe spiralne" ?
    I czemu nie chcesz światła błyskowego ?

A fotografując przy zastanym możesz skorygować barwę flesza przy pomocy folii korekcyjnej
    Spiralne - takie zakręcone w spirale
    Światło błyskowe trzeba korygować i nie mam szybkiej możliwości korygowania światła odbitego filtrem polaryzacyjnych, dlatego tak kombinuje.

Daj mi jakiś namiar na te folie, może się skuszę, bo już wiem że zestaw dwóch parasolek srebrnych z dwiema żarówkami 23W=(120W) każdy, nie dają światła nawet na parametry t=1/40 i f=5,6 ISO 400, ale przynajmniej widzę w którą stronę kręcić filtrem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Spiralne - takie zakręcone w spirale
    A zatem to nie halogeny tylko świetlówki energooszczędne ?
    Daj mi jakiś namiar na te folie, może się skuszę, bo już wiem że zestaw dwóch parasolek srebrnych z dwiema żarówkami 23W=(120W) każdy, nie dają światła nawet na parametry t=1/40 i f=5,6 ISO 400, ale przynajmniej widzę w którą stronę kręcić filtrem.
    Z tego co widzę, to handlował tym (może wciąż handluje?) kolega o nicku "tomasek" na naszym forum. Nie kupowałem u niego, ale widzę, że miał wystawioną sporą ofertę.
    Fotograf platoniczny

Domyślnie 580 EX + studyjna ?

witam i mam pytanko , a więc jestem w stadium organizacjii małego studia i mam już 580 ex II czy da się ją wykorzystać , może
    1.dokupić drugą błyskową jakąś tańszą i zastosować do doświetlenia tła + parasolki + lampa studyjna 300 Ws + softbox , ewentualnie
    2 .580 EX II jako główna + parasolka rozpraszająca + 2 lampy błyskowe + parasolki odbijające
    a może ktoś ma jakiś lepszy pomysł i czy w ogóle da się połączyć lampę studyjną z 580 EX i jak to zrobić?

Uprawnienia umieszczania postów