Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 177

Wątek: Poczatki studyjne w domowych warunkach

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fostel Zobacz posta
    Właśnie skończyłem czytać całość, bo liczyłem, że jakieś odpowiedzi na moje pytania padły, że popełniłem nietakt.
    Nawet jeśli nie padły to nadal zamiast zakładac nowe wątki należy skorzystać z Pkt 3. Regulaminu i napisac swoje pytanie w wątku związanym z tematem pytania. Nie, nie ja przeniosłem ale popieram bo też bym to zrobił.
    Nie musiałeś tego wątku czytać, wystarczyłoby żebyś w nim umieścił swoje pytanie.

A na temat... nie podałeś ile tych lamp potrzebujesz. Twoje wymagania (z wyjątkiem statywów - nie są z poduszką powietrzną no i poza tym jeśli to mają być stabilne statywy to ja osobiście nie brałbym na kółkach ) spełnia chyba ten zestaw:
    http://www.allegro.pl/item580445181_...h_osprzet.html

Elinchrom, dystrybuowany w Polsce przez Milso ( www.milso.com.pl ) też ma ten zestaw w oficjalnej ofercie, tylko coś na ich stronie nie mogę znaleźć, więc warto napisać do Milso. Cena u dystrybutora chyba dokładnie taka jak na tej aukcji Allegro - 3150zł .

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie

Lampy oczywiście mają być dwie, sam nie wiem jak mogłem o tym nie wspomnieć.

Z Elfo dostałem taką wycenę:

2x Quant 500Ws (2745)
    2x Softbox 50x90 (641)
    2x Statyw AST-3R (302)
    2x komplety kółek do statywów (106)
    Torba L (mieści całość, chyba poza statywami) (223)
    Radiowyzwalacz CF-01 (143)

Całość 4160
    Brutto: 5075,-

Gdzie można kupić dobre i nie najdroższe (naturalnie szare lub białe) kartonowe tło o szerokości coś koło 2,4m?

EDIT: Przeglądam ofertę Milso
    D-Light4:
    fotocela z tyłu?

Ciekawe stoły bezcieniowe.

Ten stół mnie zaciekawił, szukam producenta:
    Ostatnio edytowane przez Fostel ; 25-03-2009 o 13:49
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie

Producent to FOMEI
    STOŁY FOTOGRAFICZNE
    Ceny jednak są zabójcze jak na mój gust.

BIG TABLE 100 - jeśli dobrze usłyszałem to 1600,-
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fostel Zobacz posta
    Ceny jednak są zabójcze jak na mój gust.
    Tylko wiesz... to akcesorium się raczej nie zużywa jak tego nie zniszczyć. Można korzystać długie lata a z założenia - służy do wykonywania komercyjnych fotografii stockowych, więc wpuszczasz w koszta, biznesplan i ma się w niedługim czasie zwrócić. Do celów tylko hobbystycznych to rzeczywiście drogie, ale jak ma na siebie zarabiać to drogi byłby jakby 10x tyle kosztował.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jako, że mnie wywołano do tablicy
    Co do Elfo jestem za. I nie chodzi tylko o popieranie polskiej produkcji.
    Kilka z nich mam już 8 lat. I z 4 tych wcześniejszych tylko jedna lądowała w serwisie-koszt naprawy 100zł! To naprawdę niezła konstrukcja szczególnie jak nie ploanujemy 1000 błysków dziennie. Ostatnio mam mały problemik z jednym Quantum 500 na 2,0(minimum mocy) nie wyzwala się. Ale już lekkie podniesienie mocy i jest ok. Nawet go nie wysyałam bo nie jest to jakieś uciążliwe. Powtarzalność błysków ok.
    Co do ścian-u mnie są białe-ale to które jest zbyt blisko tła i lamp ma czarne kotary.
    Tła ok.230zł o ile dobrze pamiętam i przesyłkę miałem gratis(ostatnio wymieniałem 2sztuki).
    Jakby co to pisz na PW bo mogę nie zajrzeć do wątku,
    Zapomniałem-ELFO zawsze na MTŁ daje rabaty! Wystarczy tam zamówić, nie musisz tam kupować.A to już za kilka dni!
    Ostatnio edytowane przez pawel-foto ; 29-03-2009 o 23:22
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja się z pytankiem podłączę - szukam taniego zestawu do plenerów jak i portretów we wnętrzach - jako że budżetu nie mam wcale to biorąc pod uwagę to co mam czyli oprocz 40D z gniazdem PC Sync 550EXa statyw to rozwazam zakup parasolki uchwyty kostki i kabla - wszystko powinno zmiescic sie w okolicach 150 zl ALE
    - biorac pod uwage ze zestaw chcialbym miec w miare uniwersalny - to czy 100cm parasolka bedzie wlasciwa dla 550EXa? czy czasem ta parasolka nie pochlonie za duzo swiatla?
    GG: 559899

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    czy 100cm parasolka bedzie wlasciwa dla 550EXa? czy czasem ta parasolka nie pochlonie za duzo swiatla?
    David Hobby w "Strobist lighting 101" (link do tłumaczenia PL) wspominał o typowo "strobistycznych" parasolkach - średnica ~80cm, składane normalnie + jeszcze "łamane" na pół. Niestety nie wiem czy można to gdzieś dostać w PL
    Ostatnio edytowane przez talarczyk ; 13-04-2009 o 23:09

Coś już napisał

Domyślnie

Co do oświetlenia studyjnego to polecam ci osprzęt Quantuum - zarówno stół - o który ktoś pytał a to chyba coś w tym rodzaju i o wiele tańsze niż to na zdjęciu - http://www.foto-tip.pl/sklep/stol_be...cm-p-1106.html

jak i resztę wyposażenia w tym lampy, namioty itp
    co do parasolki to wybierz zamiast niej softboksa z odpowiednimi pierścieniami mocującymi - naprawdę lepiej się sprawdza, noi zwykłe tło kartonowe polecam a nie jakieś z innych włókien itp oraz światłomierz - który także ci się przyda przy wielu źródłach światła w twoim studiu

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item693058189_...owej_w_wa.html

a taki zestawik nadawałby się na początek??

z tego co czytałem to każdy poleca troszkę większą średnicę parasolek, to można zmienić ,a jak z resztą ??

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

hmm, chyba się prędzej aukcja zakończy niż uzyskam odpowiedź

pozdrawiam

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów